22 / 07 / 2024

istanbul yüzde 1 kdvli konut projeleri

istanbul yüzde 1 kdvli konut projeleri

Konut projelerinin satışında birçok avantaj bir arada sunulurken, alıcıları cezbeden seçenekler arasında KDV'nin yüzde 1 olması öne çıkıyor. İşte İstanbul'dan, Ankara'ya, İzmir'den Bursa'ya yüzde 1 KDV oranı ile satışta olan konut projeleri:

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Muğla ve Kocaeli’de yüzde 1.59 faiz ve 24 ay vadeyle arsa satıyor!

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Muğla ve Kocaeli’de yer alan arsaları yüzde 1.59 faiz ve 24 ay vadeyle satıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü artırdı!

Türkiye’nin nüfusu 2023'te yerinde saydı ve yalnızca yüzde 0.01 artarken, İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı. Megakentteki bu azalmada kira ve konut fiyatlarının etkili olduğu belirtiliyor. İşte ayrıntılar..

İstanbul'da aylık enflasyon yüzde 1,66 oldu: İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi yüzde 1,66 arttı! 

İTO tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Mayıs ayında İstanbul'da yıllık enflasyon yüzde 56,05, aylık enflasyon yüzde 1,66 olarak gerçekleşti.  

BIST 100 endeksi yüzde 1,08 değer kaybıyla kapandı, bankacılık endeksi kazandırdı!

Bugün, Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 1,08 değer kaybı yaşayarak 4.795,61 puandan kapanış yaptı.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama: İstanbul'da deprem ihtimali yüzde 1!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yaptığı açıklamada İstanbul'da 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 olduğunu söyleyerek, "Büyük İstanbul Depremi' fikrini ortaya atan Amerikalılar dahi hatasını kabul etti" dedi.

Piyalepaşa İstanbul'da yüzde 1 KDV avantajı!

Piyalepaşa İstanbul'da yüzde 1 KDV avantajı sunuluyor. Proje İstanbul Avrupa yakası Beyoğlu'nda yer alıyor.

Resim İstanbul'da yüzde 1 peşinatla!

Resim İstanbul'da yüzde 1 peşinatla daire sahibi olunuyor.  İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirilen projede 1+1 ile 4+1 arasında daire tipleri yer alıyor. 

Asaf 3. İstanbul'da sadece yüzde 1 peşinatla!

2019 yılının ikinci yarısında teslim edilmesi planlanan Asaf 3. İstanbul projesinde yüzde 1 peşinat avantajı sağlanıyor. Projede isterseniz 2019'a kadar banka taksitlerini firma ödüyor..

3. İstanbul Başakşehir'de yüzde 1 peşinat fırsatı!

Başakşehir'de Asaf İş Adi Ortaklığı ile hayata geçirilen 3. İstanbul Başakşehir projesinde yüzde 1 peşinat fırsatı sunuluyor. Projede fiyatlar 403 bin TL'den başlıyor..

Kağıthane Mevsim İstanbul'da yüzde 1 peşinatla ödeme avantajı!

Kağıthane Mevsim İstanbul'da yüzde 1 peşinatla ödeme avantajı sunuluyor. Mevsim İstanbul'da fiyatlar 555 bin TL'den başlıyor...

Resim İstanbul Orman'da yüzde 1 peşinata 48 ay sıfır faiz!

Resim İstanbul Orman Sancaktepe projesinde yüzde 1 peşinat sonrasına 48 ay sıfır faizle taksitli ödemeler yapılıyor. Resim İstanbul Orman projesinde fiyatlar 236 bin 664 liradan başlıyor...

Concord İstanbul projesinde yüzde 1 KDV avantajı!

Yüzde 1 KDV, vergi ve harç muafiyeti avantajına sahip olan , Concord İstanbul Projesi iki metro istasyonu, metrobüs ile Marmaray bağlantısının hemen girişinde yer alıyor.

Resim İstanbul Orman'da peşinat yüzde 1’e indi!

Ortadoğu Grup, Resim İstanbul Orman’da Ramazan ayını kapsayan ve bayram sonuna kadar devam edecek olan bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında ev almak isteyenlere yüzde 1 peşinat uygulanıyor.

istanbul yüzde 1 kdvli konut projeleri Haberi

istanbul yüzde 1 kdvli konut projeleri

Konut projelerinin satışında birçok avantaj bir arada sunulurken, alıcıları cezbeden seçenekler arasında KDV'nin yüzde 1 olması öne çıkıyor. Ağırlıklı olarak ruhsatı Ocak 2013 öncesi için alınan ve kentsel dönüşüm projelerinde geçerli olan bu avantajdan yararlanma şansı daireler satıldıkça azalıyor. 


1 OCAK 2013 tarihinden önce ruhsat alan projelerde büyüklükleri 150 metrekareye kadar olan dairelerin satışında KDV oranı yüzde 1 olarak uygulanmaya devam ediyor. Yüzde 1'lik KDV avantajıyla satılan projelerde stoklar erirken, uzmanlar ev sahibi olmak isteyenlerin elini çabuk tutmasını öneriyor. Yüzde 1 KDV oranıyla satışı yapılan daireler bittiğinde yüzde 18 KDV ödemek zorunda kalanlar her 100 bin liralık alım için 17 bin lira fazla ödeme yapacak. Bahar aylarıyla birlikte, konut sektöründe yaşanacak hareketlenme ile stoklarını tüketecek olan firmaların temsilcileri de' yeni...