29 / 04 / 2024

istanbula gelen yolcu sayısı

istanbula gelen yolcu sayısı

Avrupa' nın en yoğun havalimanları sıralamasında İstanbul Atatürk Havalimanı 2013' te 51.3 milyon yolcuyla Madrid' in Barajas Havalimanı' nı geride bırakarak ilk 5'e girdi...

Haziranda rekor kıran kruvaziyer yolcu sayısı temmuzda da zirve yaptı!

Türkiye'ye kruvaziyerlerle gelen yolcu sayısı artmaya devam ediyor. Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde gelen yolcu miktarı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 83,6 artarak yaklaşık 692 bin oldu.

Antalya turizminde iki rekor birden kırıldı!

Antalya'ya 1 Ocak-29 Temmuz tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı, 8 milyon 11 bin 828 ile yeni bir rekora ulaştı. Ayrıca 29 Temmuz'da da 100 bin 40 ziyaretçi ile 1 günde gelen yolcu rekoru kırıldı.

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Yeni göreve gelen İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın mali politikalarını eleştiren Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, böyle devam etmeleri halinde eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu olacağını belirtti.

Karaköy yolcu salonu yeniden yapılacak!

Karaköy yolcu salonu geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Tarihi binanın yıkılmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yapan projeyi gerçekleştiren firma, binanın birebir aslının yeniden yapılacağını açıkladı.

Antalya'ya havalimanlarından gelen turist sayısı azaldı!

Bu yıl turist sayısı gerileyen Antalya’ya, hava yoluyla gelen yolcu da azaldı. Havalimanlarından kente giren turist sayısı yüzde 6.3 azalışla 6.2 milyona geriledi.

Alanya'ya yıllık 35 milyon turist geliyor!

Finlandiya'nın resmi radyo televizyon kurumu YLE muhabirinin sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkanı Yücel, "Alanya artık dünyada bir markası. 2015 yılında havalimanına gelen yolcu sayısının 1 milyonu geçmesini bekliyoruz" dedi

İstanbul havalimanları 80 milyon yolcu ağırladı!

İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarına 2014 yılında gelen giden yolcu sayısı 80 milyonu aşarak, dünyada 215 ülke içinden 199'unun nüfusunu geride bıraktı..

İstanbul'daki havalimanları 68 milyon yolcu ağırladı!

İstanbul havalimanlarına bu yılın on ayında gelen-giden yolcu sayısı 195 ülkenin nüfusunu geçti. Söz konusu dönemde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 67 milyon 790 binin üzerinde yolcu ağırlandı.

İstanbul'da 68 milyon yolcu ağırlandı!

İstanbul havalimanlarına bu yılın on ayında gelen-giden yolcu sayısı 195 ülkenin nüfusunu geçti. Söz konusu dönemde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 67 milyon 790 binin üzerinde yolcu ağırlandı.

307 Fransız turist kruvaziyerle geldi!

Marmaris Limanı'na demirleyen "Horizon" isimli gemi, ilçeye çoğu Fransız bin 307 yolcu getirdi. Malta bayraklı "Horizon" isimli kruvaziyer Marmaris'e geldi. Mikonos Adası'ndan gelen yolcu gemisi, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı.

Türkiye'ye kruvaziyerle gelen turist sayısı düşüyor!

AKTOB tarafından derlenen verilere göre, ocak-ağustos döneminde gelen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 gerileyerek 1 milyon 384 bin 389'dan 1 milyon 76 bin 152 kişiye düştü.

AKTOB: Kruvaziyer pazarı daralmaya devam ediyor!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, ocak-ağustos döneminde gelen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 gerileyerek 1 milyon 384 bin 389'dan 1 milyon 76 bin 152 kişiye düştü.

Türkiye'ye kruvaziyerle gelen turist sayısı yüzde 22,3 azaldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, ocak-ağustos döneminde gelen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 gerileyerek 1 milyon 384 bin 389'dan 1 milyon 76 bin 152 kişiye düştü...

istanbula gelen yolcu sayısı Haberi

istanbula gelen yolcu sayısı


Avrupa'nın en yoğun havalimanları sıralamasında İstanbul Atatürk Havalimanı 2013'te 51.3 milyon yolcuyla Madrid'in Barajas Havalimanı'nı geride bırakarak ilk 5'e girdi.


Avrupa'nın en yoğun havalimanları açıklandı. 2013'te Londra'nın Heathrow Havalimanı 72.3 milyon yolcuyla liderliğini pekiştirirken İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yükselişi dikkat çekti.


Bloomberg'de yer alan haberde Atatürk Havalimanı'nın 2013'te 51.3 milyon yolcuyla Madrid'in Barajas Havalimanı'nı geçerek 5. sıraya yerleştiği ikinci sıradaki Paris, üçüncü sıradaki Frankfurt ve dördüncü sıradaki Amsterdam'ın İstanbul'un nefesini ensesinde hissettikleri belirtildi. Haberde İstanbul'un neredeyse Amsterdam'ın Schirpol Havalimanı'nı yakaladığına da dikkat çekildi.


YOLCU SAYISI ÇİFT HANELİ BÜYÜDÜ

İlk beş arasında en çok yolcu artışı da İstanbul'da yaşandı Atatürk Havalimanı 2013'te bir önceki yıla göre yolcu sayısını yüzde 14 artırırken Paris Charles de Gaulle'de artış yüzde 0,7'de Frankfurt'ta yüzde 0,9'da kaldı. Lider Heathrow ise...