02 / 05 / 2024

İstanbula yapılan turizm yatırımları

İstanbula yapılan turizm yatırımları

2004 yılında Turizm Bakanlığı, İstanbul'un turist sayısını 15 milyona çıkarabilmek için Haliç'ten Şile'ye uzanan geniş bir alanı yeniden yapılandıracakmış. Galata yeniden düzenlenecekmiş ve Şile-Kilyos hattı da turizm bölgesi ilan edilecekmiş.

Cey-Lan Turizm Taşımacılık İnşaat Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Cey-Lan Turizm Taşımacılık İnşaat Tarım Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Cey-Lan Turizm Taşımacılık İnşaat Tarım Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Pendik’te yapıldı. 

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi yorumu: Yapılan işlem doğru ama hiltinin kullanılması yanlış!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında hiltiyle yapılan işleme dair konuştu. Bakan Ersoy, "Yapılan işlem doğru ve yapılması gereken bir işlem ama hiltinin kullanılması yanlış" dedi.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM'de!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Hamzaçebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Turizm yatırımcılarına yapılan arazi tahsisleri TBMM'de!

Turizm yatırımlarını artırmak için yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan arazi tahsisleri ve Mersin-Tarsus-Kazanlı turizm bölgesinin ne zaman açılacağı konusu meclis gündemine taşındı..

Milas Güvercinlik'teki ormanlık alan yapılan otel tepki topluyor!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en gözde turizm merkezlerinden birisi olan Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güvercinlik'te, ormanlık alan içerisine yapılan beş yıldızlı otel tepki topluyor.

Kavak HES projesi ile ilgili kaçak yapılan şantiye köprüleri mühürlendi!

Kavak HES projesi ile ilgili kaçak yapılan şantiye köprüleri mühürlendi. Açıklamada geç de olsa kamu idaresinin de köprünün kaçak ve usulsüz olduğunu belgelediği kaydedilerek köprünün yıkılması gerektiği savunuldu.

Dünyada en çok emlak yatırımı yapılan şehirler!

Cushman & Wakefield (C&W) şirketi, yaptığı araştırma sonucunda son 1 yılda en çok emlak yatırımı alan şehirleri ortaya koydu. En fazla yatırım yapılan şehir New York oldu...

Çevre İzin Lisans Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik yürürlüğe giriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile çevre izin ve lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe giriyor.Yönetmelik sürdürülebilir kalkınma ilkesi ve koruyarak kullanma prensibi doğrultusunda hazırlandı.

Türkiye akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke!

MasterCard ' ın, tüketicilerin e - ticarette kullandığı mobil uygulamalara yönelik düzenlediği ankette Türkiye' nin, akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke olduğu ortaya çıktı...

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke!

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke oldu. MasterCard'ın, tüketicilerin e-ticarette kullandığı mobil uygulamalara yönelik düzenlediği ankette Türkiye'nin, akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke olduğu ortaya çıktı.

Kiralanana yapılan faydalı masrafların tahsili!

Kiralananda yapılan faydalı masrafın kiraya verenden tahsili mümkün oluyor mu? Kiralanan eve yapılan faydalı masrafların tahsili için açılan dava nasıl sonuçlanır? İşte Yargıtay Karar örneği..

Yabancıya yapılan konut satışı 10 milyar dolar değer yaratır!

Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, yabancıya yapılan konut satışlarının Türkiye ekonomisine 10 milyar dolar değer yaratma potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, rakamın şimdiden 1.5 milyar doları aştığını belirtti...

Keleş Kardeşler Yapı Malzemeleri Turizm İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keleş Kardeşler Yapı Malzemeleri Turizm İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kamuran Keleş, Engin Keleş tarafından 60 bin TL'lik sermaye ile 30 Eylül'de kuruldu.

İstanbula yapılan turizm yatırımları Haberi

İstanbula yapılan turizm yatırımları



İstanbul turizme hazırlanıyor


    TURİZM Bakanlığı, İstanbul'da yılda 3 milyon civarında olan yabancı ziyaretçi sayısını 15 milyona çıkarabilmek için bir dizi projeyi hayata geçirecek. Bunun için ilk önce İstanbul il sınırları içinde turizm ve rekreasyon amaçlı kullanılabilecek kaynaklar tespit edilip, envanteri çıkartılıyor. Projede önemli bir yer tutan Beyoğlu'ndaki tarihi eserler restore edilecek. Galata ve Salıpazarı turizme açılacak. Beyoğlu'nda sahipleri olmayan harabe haldeki yapılara çözüm bulunacak. Kültür ve eğlence merkezlerinin yanı sıra yüksek standartlı, markalı ürünler satan ticari birimler, butik oteller ve prestijli alışveriş merkezlerinin oluşması sağlanacak.


GALATA'YA YENİ DÜZEN

    KARAKÖY, Salıpazarı, Tophane ve Galata çevresi ise ayrı bir...