05 / 05 / 2024

istanbula yeni baraj mı yapılacak

istanbula yeni baraj mı yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, İstanbul barajlarındaki doluluk oranının yüzde 30 olduğunu belirterek, "Merak etmeyin alınabilecek tüm tedbirleri aldık" dedi.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Sakarya'ya 1,5 milyar lira yatırımla yeni baraj projesi

Sakarya'da şehrin alternatif içme suyu kaynağı için 1,5 milyar liralık yatırımla baraj yapılacak.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Yusufeli 7. kez taşınıyor: Yeni yerleşim yerinde binalar yükseldi!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sebebiyle ilçe merkezi, sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ilçe merkezinin 7. kez yeri değiştiriliyor. Yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor.

Yeni Yusufeli'nde inşaat ve alt yapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yusufeli Barajı'nın devreye girmesiyle sular altında kalacak olan Artvin'in Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yerindeki çalışmalar devam ediyor. yeni yerleşim yerindeki 1. bölgede inşaatlarda yüzde 85 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı...  

Yılmaz Doruk: Yeni Yusufeli en modern ilçesi olacak!

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan Yusufeli Barajı'nın inşası tüm hızıyla devam ediyor. Yeni Yusufeli 21. yüzyılın en modern ilçesi olacak'' diye konuştu.

Nef City 82 ile yeni bir şehir kuruluyor!

Nef, Kızılırmak üzerinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük 3. baraj gölü olan Hirfanlı Barajı'na 1 kilometre cepheli "Nef City 82 " adında yeni bir proje hayata geçiriyor. Nef bu sefer konut değil arsa satıyor. 2,5 milyon metrekarelik projedeki arsalar, parsel ve hisse şeklinde satışa sunuluyor...

Yeni Hasankeyf'te 700 konut ve 169 iş yeri teslim edildi!

Batman'daki Ilısu Barajı Gölü faaliyete geçtiğinde su altında kalacak Hasankeyf ilçesinde, vatandaşların, yeni yerleşim alanına taşınması sürüyor. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Evlerin yüzde 80'i taşındı, esnaf da iki gün içinde eşyalarını nakledecek" dedi...

Yeni Hasankeyf'e 400 aile taşındı!

Ilısu Barajı'nın faaliyete başlaması ile Batman’ın Hasankeyf ilçesi tahliye çalışmalarında sona gelindi. Hasankeyf'e 3 kilometre uzaklıktaki yeni yerleşim yerinde yapılan 750 konut sakinlerini ağırlamaya başladı…

Baraj inşası kamulaştırmaları için yeni düzenleme!

Baraj inşası için gerekli taşınmazların kamulaştırılması konusunda yetki tanınan idarenin talebiyle il dahilinde görev yapmak üzere valilik bünyesinde komisyon kurulacak...

istanbula yeni baraj mı yapılacak Haberi

istanbula yeni baraj mı yapılacak


İstanbul'da düzenlenen "2. Barajlar Kongresi "ne katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik santrallerine karşı çıkanları anlayamadığını belirterek, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. 

Kimse elektrik üreten bazı yurtdışı firmaların gazına gelmesin" çağrısı yaptı. Yaşanan kuraklık nedeniyle İstanbul barajlarında şu anda yüzde 30 oranında su olduğunu belirten Eroğlu, kaygıya gerek olmadığını vurguladı. 

Eroğlu, şunları söyledi: 


BİRBİRİYLE BAĞLANTILI SİSTEM 

"Biz öyle bir sistem kurduk ki, şebekeyi yeniledik, su kaçaklarını azalttık. Birbirine bağlantılı bir sistem kurduk. 

Bir yerde su eksikliği olduğu zaman bir başka yerden destekleme imkanı var. Bunların hepsini düşündük. Bir ay önce bir değerlendirme yaptık Sayın Belediye Başkanımız ve DSİ, İSKİ ekiplerinin katılımıyla. Alınacak tedbirlerin tamamını aldık şu anda merak etmeyin. 

Melen'deıı ikinci bir hat şu anda yapılıyor. Alınabilecek bütün tedbirleri aldık. İstanbul'u susuz bırakmak...