29 / 04 / 2024

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.



Artvin'in Yusufeli ilçesi 150 yıl içerisinde tam 7. taşınmaya hazırlanıyor. Aylar sürecek taşınma ile Türkiye'nin en yeni ilçesi olacak Yusufeli'nin eski yerleşim yeri Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak. Öte yandan bu proje Türkiye'nin en büyük iskan projesi olarak dikkat çekiyor.

Artvin'de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar devam ediyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Türkiye nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön