17 / 05 / 2024

istanbulda 13 okul inşası

istanbulda 13 okul inşası

İstanbul 'daki okulların sismik risk karşısındaki durumları incelenmeye devam ediyor. 13 okul daha yıkılarak yerlerine depreme karşı dayanıklı, güvenli ve de modern okullar inşa edilecek.

Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu?  29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi?

Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs'ta ikinci kez sandığa gidecek. Peki, Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu?  29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? İşte detaylar

Öğretmenliği bırakıp müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı!

Sakarya'da öğretmen okulunu bitirdikten sonra 6 yıl devam ettiği öğretmenliği bırakıp, müteahhit olan Rahmi Tokay, 33 yılda 13 okul yaptırdı.

Elazığ'a 13 yeni okul inşa ediliyor!

Elazığ'da 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için yıkılan okulların yerine hayırseverler ve devlet tarafından yaptırılan 13 okulun inşası sürüyor.

MEB'in 13 bin yeni okul binası için bağış kampanyası başladı!

İhtiyaç duyulan 13 bin yeni okul binasının yapımına ve depreme karşı güçlendirme çalışmalarına katkı vermek isteyen hayırseverler, "Okullardan Yarınlara" kampanyası kapsamında ayni ve nakdi yardım yapabilecek...

Ordu’daki şiddetli fırtınada 175 konut, 32 okul ve 13 kamu binası hasar gördü!

Ordu Valiliği yaptığı açıklamada şiddetli fırtına nedeniyle 175 konut, 32 okul ve 13 kamu binasının çatısı ve cephe mantolamalarının hasar gördüğünü belirtti.

Düzce'de 13.5 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 13 milyon 565 bin 744, 57 TL bedel ile okul yaptıracak. Okul için arsa karşılığı inşaat ihalesi yapılacak. 

Vehbi Koç Vakfı'ndan 26 milyon dolarlık 13 okul yatırımı!

Vehbi Koç Vakfı (VKV) Genel Müdürü Erdal Yıldırım, 26 milyon dolarlık 13 okul yaptırıp Milli Eğitim’e hibe ettiklerini açıkladı. Yıldırım, 8-9 yıl önce yeni okullar yaptırmanın gündemlerine geldiğini söyledi.

Ankara'da arsa karşılığı okul inşaatı ihalesi 13 Mart'ta!

Ankara Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, arsa karşılığı okul yaptırıyor. İnşaat işi için ihale 13 Mart'ta gerçekleşecek..

TOKİ 50 okul ve 20 kampüs inşa etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, son 13 yılda bin 50 okul, 600'e yakın cami yaptıklarını, 20 üniversitenin kampüsünün de inşasının sürdüğünü söyledi.

6 şehirde toplam 59 okul, 7 yurt ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı!

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, FETÖ ile irtibatlı oldukları belirlenen 59 özel okul, 7 öğrenci yurdu, 13 sağlık kuruluşu, 8 etüt merkezi, 1 vakıf, 13 dernek ve 1 kurs merkezi mühürlendi.

Askar Şokıbayev, Katar'da 1200 öğrencilik okul yaptıracak!

Kazakistan’ın Katar Büyükelçisi Askar Şokıbayev, Katar’ın Astana’da 1200 öğrenci kapasiteli okul inşaatını yapacağını vurguladı. Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan’ın adını alacak okul inşaatı için 13 milyon dolar tahsis edecek.

İstanbul'daki 31 tarihi okul restore ediliyor!

Kabataş, İstanbul Erkek, Çamlıca Kız gibi gözde liselerin de aralarında yer aldığı İstanbul'daki 31 tarihi okul 202 milyon 831 bin TL'lik dev bir bütçeyle restorasyona alınıyor. Anıtlar Kurulu projeleri onayladı. 13 okulda restorasyon başladı.

Esenyurt Belediyesi 3.7 milyon TL'ye okul yaptıracak!

Esenyurt Belediye Başkanlığı tarafından Ardıçlı Mahallesi'nde arsa karşılığı okul yapımı işi 3 milyon 702 bin 212 TL'ye 13 Mayıs 2015 tarihinde ihale edilecek.

istanbulda 13 okul inşası Haberi

istanbulda 13 okul inşası

İstanbul Valiliği, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında okul, hastane, yurt, idari ve sosyal hizmet binaları gibi öncelikli kamu binalarının depremsellik analizlerini yapmaya ve elde edilen analiz sonuçlarına göre binaları güçlendirmeye veya yıkıp yeniden yapmaya devam ediyor. 


13 okulda 21 980 öğrenci..

İSMEP kapsamında yeniden yapımı devam eden okullara ek olarak, İstanbul'da 13 okulun daha sismik risk karşısında incelemeleri yapıldı. İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, inceleme sonuçlarına göre binaların yıkılarak depreme dayanıklı yeniden inşasına karar verildiğini kaydetti. 


13 okul tamamlandığında 434 derslikte 21 bin 980 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alacak. İPKB tarafından yapılacak okullarda öğrencilerin daha modern, ferah ve güvenli koşullarda eğitim görmesi hedefleniyor. 2006'dan bu yana İSMEP yatırımlarının yüzde 51...