29 / 04 / 2024

istanbulda barajların son durumu

istanbulda barajların son durumu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, bu yaz çok sıcak geçecek. Yağışlar bir hafta sonra yerini sıcak havaya bırakacak dedi...

Orhan Şen: Yağmur gökdelenler yüzünden yağmıyor!

Şubat ortasında esen yaz havası, ‘susuz’ yazın habercisi oldu. Birçok şehirde barajların doluluk oranı limitin altına indi. Uzmanlar İstanbul’a yağış düşmemesinin nedenini ise yükselen gökdelenlere bağlıyor...

İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 23,25'e yükseldi

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son yağışların ardından yüzde 7,07 yükselerek yüzde 23,25 seviyesine ulaştı. İşte barajların son durumu ve haberin tüm detayları...

İstanbul’da barajlar alarm veriyor! İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 17.8 oldu

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesi ve son aylarda yaşanan kuraklık, yağmurların yağmaması sebebi ile İstanbul'a su sağlayan barajlarının doluluk oranı çok azaldı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'da barajlar alarm veriyor son 40 günlük su kaldı!

Son dönemde beklenen yağışların gelmemesi sebebi ile her geçen gün barajlardaki kuraklık giderek gün gün artarken, konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Aylardır yağışsız geçen yazın ardından gelen kurak sonbahar ile barajlarda dip seviyeyi görüyor. Alarm veren barajların son durumu, işte haberin ayr

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

İstanbul'daki barajların doluluk oranı geriledi!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı son 15 gün içinde yüzde 2,5 azalarak yüzde 36,48 olarak tespit edildi.

Türkiye'deki barajların doluluk oranı yüzde 8,5 arttı!

Son 80 yılın en sıcak yazının yaşanması beklenen Türkiye'de, içme, sulama ve enerji alanında hizmet veren barajların doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 8,5 arttı.

İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 3,10 azaldı!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 3,10 azalarak, yüzde 64,05'e geriledi. Bu yıl kasım ayında son 5 yılın en yüksek seviyesi görüldü.

İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 2,39 azaldı!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 2,39 azalarak yüzde 67,37'ye geriledi.

İstanbul'da barajların doluluğu azaldı!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 2,39 azalarak yüzde 67,37'ye geriledi. Mart ayında yüzde 95,50 seviyesine ulaşmıştı.

İstanbul'da barajların doluluğu azaldı!

İstanbul'da barajların doluluğu azaldı. Kente su sağlayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 2,39 azalarak yüzde 67,37'ye düştü.

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluğu artıyor!

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, son 15 günde yüzde 0,42 artarak 67,23'e yükseldi. Barajlardaki su seviyesi eylül ayında 66,45 seviyesine gerilemişti.

TOKİ Tunceli Çemişgezek 2. Etap başvuruları bugün son!

Daire fiyatları 91 bin 203 TL'den başlangıç gösteren TOKİ Tunceli Çemişgezek 2. Etap başvuruları bugün son. Aylık 446 TL taksitlerle konut sahibi olunabilen projede 2 adet konut satılıyor.

TOKİ Bingöl Genç Güveçli Köyü başvuruları için bugün son gün!

TOKİ Bingöl Genç Güveçli Köyü başvuruları için bugün son gün. Toplam 14 adet konutun açık satışa sunulduğu projede daire fiyatları 96 bin 180 TL'den başlangıç gösteriyor.

istanbulda barajların son durumu Haberi

istanbulda barajların son durumu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, ''Bu yaz çok sıcak geçecek. Yağışlar bir hafta sonra yerini sıcak havaya bırakacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak'' dedi. Şen'den korkutan bir iddia geldi: İstanbul'un 60 günlük suyu kaldı.


Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yıllık yağış  miktarlarında homojen, eşit bir dağılım olmadığını söyledi. Türkiye'de en fazla yağış alan illerin Antalya, Bodrum, Zonguldak  çevreleri olduğunu belirten Şen, şöyle konuştu: 

"Sağanak şeklindeki yağışlar kuraklığın habercisi. Hızlı yağan yağmur,  yer altına geçmeden akıp gidiyor. Son yağışlar da böyle oldu. Bu yaz çok sıcak  geçecek. Yağışlar bir hafta sonra yerini sıcak havaya bırakacak. Sıcaklıklar  mevsim normallerinin üzerine çıkacak. küresel ısınma nedeniyle hava  sıcaklılarının iki derece artması ve Doğu Pasifik'teki deniz yüzey...