05 / 05 / 2024

İstanbulda dairelerin metrekareleri düştü fiyatları arttı

İstanbulda dairelerin metrekareleri düştü fiyatları arttı

İstanbul’da kentsel dönüşüm bölgelerindeki dairelerin metrekareleri küçüldü ancak değeri yüzde 20 oranında artıyor.

Ev fiyatları artarken, metrekareleri küçülüyor!

Türkiye genelinde yeni inşa edilen evlerin metrekareleri son 20 yılda 29 metrekare küçüldü. Uzmanlar bu durumu arsa payı ve inşaat maliyetlerinin maliyetine bağlıyor.

O ilde kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü!

Ülke genelinde kiralık daireler gündemden düşmüyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle Konya’da ev tutmakta zorlanan vatandaşlara güzel haber geldi. Konya'da kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü.

Satılık dairelerin fiyatları yüzde 29 arttı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Türkiye’de gerek satılıkta gerekse kiralıkta konut fiyatları artmaya devam ediyor. Son bir yılda satılık dairelerin fiyatları ortalama yüzde 29 artarken kira artışlarının ortalaması yüzde 17 seviyesinde oldu" şeklinde konuştu.

Nokta Ankara'da 4+1 dairelerin fiyatı 2 bin 100 TL'den başlıyor!

Türk Yapı tarafından hayata geçirilen Nokta Ankara'da 4+1 dairelerin fiyatı 2 bin 100 TL'den başlıyor.

Kirada olan dairelerin satışı nasıl yapılır?

Milliyet Gazetesi yazarı Nilüfer Kas, köşe yazısında içerisinde kiracı olan dairelerin satışını kaleme aldı. İşte o yazı...

Aidat ödemeyen dairelerin suyu kesilebilir mi?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat ödemesi yapmayan dairelerin suyunun kesilip kesilmeyeceği sorusunu kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Be Life Çekmeköy'de dairelerin tamamı satıldı!

İstanbul Proje Yapı tarafından hayata geçirilen Be Life Çekmeköy projesinde dairelerin tamamı satıldı. Projede daireler 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildi.

Bursa DownTown projesindeki dairelerin yarısı satıldı!

Bursa’da, Nilüfer ve Osmangazi’nin kesişim noktasında 155 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçirilen DownTown projesindeki dairelerin yarısı satıldı.

Nef Çamlıtepe'de dairelerin tamamı 2 günde satıldı!

Nef'in Çekmeköy'deki yeni projesi Nef Çamlıtepe'daki dairelerin tamamı 2 günde satıldı. Toplam 260 milyon liralık satış gerçekleşti..

Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelerin fiyatı arttı!

1+0 dairelerin inşaatını yasaklayan Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelere olan ilgi arttı. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü bu durumun 1+1 daire fiyatlarının arttığını söyledi..

Beykent Locca Evleri'nde son dairelerin satışları devam ediyor!

Beykent Locca Evleri'nde son dairelerin satışları devam ediyor. Beykent Locca projesinde 2+1'den 5+2'ye kadar hemen teslim daire seçenekleri sunuluyor...

Gayrimenkul şirketleri dairelerin yüzde 25'ini sadık müşterilerine ayırıyor!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında gayrimenkul şirketleri dairelerin yüzde 25'ini sadık müşterilerine ayırdıklarını açıkladı.

Stüdyo dairelerin fiyatları düştü!

İmar yönetmeliğinin 1 Temmuz’da değişmesiyle birlikte 1+0 stüdyo daire satış fiyatlarında fırsat doğdu. Stüdyo dairelerin fiyatları düştü.

İstanbulda dairelerin metrekareleri düştü fiyatları arttı Haberi

İstanbulda dairelerin metrekareleri düştü fiyatları arttı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Daire metrekareleri genelde eski halinden daha düşük hale geliyor. Ancak bazı durumlarda eskisinden daha büyük dairelerin teslim edilebildiği projeler de çıkabiliyor”



AA muhabirine konuyla ilgili açıklama yapan Maya, değer artışının yüzde 50 seviyelerine çıkması sebebiyle bu durumun hak sahiplerine cazip geldiğini belirtti.


Maya, kentsel dönüşüme giren binaların imar haklarının olması durumunda eskisiyle aynı veya daha da büyük metrekarelerin ortaya çıkacağını söyledi.


Yeni...