30 / 04 / 2024

istanbulda evlerin metrekaresi ne kadari istanbulda konutların metrekaresi ne kadar

istanbulda evlerin metrekaresi ne kadari istanbulda konutların metrekaresi ne kadar

Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Türkanık: "İstanbul'da ev için harcanan para metrekare başına 2 bin 60 lira. Bu rakam Türkiye genelinde 1690 lira civarlarında" dedi.

Yeşil altın kasabasına taşınanlara ev ve üste para veriliyor

İtalya'da bir zamanlar yer altı şehirlerinde üretilen zeytinyağlarıyla ünlü "yeşil altın" kasabasına yerleşenlere 30 bin euro ödeniyor. Kasabada satılan evlerin metrekaresi 500 euro civarında.

Prefabrik evlerin metrekaresi kaç paradır?

Prefabrik evler, betonarme yapılardan farklıdır. Hem görünüş hem de kullanılan malzemeden dolayı fiyat farkları ortaya çıkmaktadır. Peki prefabrik evlerin fiyatı metrekareden metrekareye değişiyor mu, Prefabrik evlerin metrekaresi kaç paradır?

Ayvalık Küçükköy'de taş evlerin metrekaresi 3 bin TL!

Fatih’in Midilli seferinde Ayvalık’ta kurulan yeniçeri köyü Yeniçarohori, şimdiki adıyla Küçükköy sanatçıların ilgi odağı oldu. Ev fiyatları makul. Turizm sektörü giderek hareketleniyor. Taş evler ise tamir edilmeyi bekliyor. 

Bu kasabadaki evlerin metrekaresi tam 25 bin dolar!

Apple, Facebook ve bir çok teknoloji devinin yer aldığı Palo Alto'ya komşu olan Sunnyvale Kasabası'ndaki evlerin fiyatları dudak uçuklatıyor.

Çin’de evlerin metrekaresi 10 bin dolara yükseldi!

Çin'de yer alan lüks konutların metrekare fiyatları 10 bin dolara yükseldi. 70 yıl sonra evlerin kullanım hakkı devlete geçen ülkede bu sürenin uzaması için çalışmalar başladı.

İşte rüzgar ve depreme dayanıklı Biodome evleri!

Rüzgarın yol açtığı afetlere ve güçlü depremlere karşı dayanıklı olan Biodome evleri büyük ilgi görüyor. 19 metrekarelik bu evlerin metrekaresi 1000 euro'dan başlıyor.

Beylikdüzü Kale Kent'te evlerin metrekaresi 3 bin 500 TL'ye!

Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığında Beylikdüzü'nde inşa edilen KaleKent projesi bölgede dikkat çekiyor. Proje, 1+1 2+1 3+1 4+1'lerin yer aldığı bin 471 daireden oluşuyor.

Dekar DK Bahçeli evlerin metrekaresi 3.500 TL!

Dekar DK'nin yeni projesi ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli ev hayalini gerçeğe dönüştürülecek şekilde tasarlandı. Toplamda 650 bahçeli evden oluşacak yeni proje Dekar Asmalı Bahçeler satışa sunuluyor.

İzmir Çeşme'den ev alanlar yüzde 34 oranında kar elde etti!

Son yıllarda yeni konut projeleriyle gündeme gelen İzmir'de konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Ortalama metrekare fiyatının 1.719 lira olduğu İzmir'de kiralık evlerin metrekaresi ise 8 lira civarında. İlde amortisman süresi 17 yıl ortalamasında...

Asya'da mezar fiyatları konut fiyatlarını solladı!

Asya' da ölüleri gömecek arsa olmayınca mezarlık fiyatları adeta patladı. Tayvan' da bugün evlerin metrekaresi 2.400 dolarken mezarların metrekaresi 5.000 dolara kadar çıkıyor...

KİPTAŞ Vaditepe Bahçeşehir 13 gün sonra satışta! 2 bin 500 TL'den!

KİPTAŞ'ın 4 bin konut inşa edeceği Vaditepe Bahçeşehir projesi 13 gün sonra 23 Ekim 2013 Çarşamba günü satışa çıkıyor. Kiptaş Vaditepe Bahçeşehir'de evlerin metrekaresi 2 bin 500 TL'den başlayarak satılıyor...

Fikirtepe Yenitepe Kadıköy satılık!

Fikirtepe Yenitepe Kadıköy satılık evlerin metrekaresi 4 bin 400 liradan başlıyor. Yenitepe Kadıköy Fikirtepe'de ödemeler banka kredili olarak yapılabiliyor...

Platform Residence Merter'de metrekaresi 6 bin 600 TL'ye!

DB Mimarlık'tan Bünyamin Derman tarafından tasarımı yapılan Platform Residence Merter projesinde evlerin metrekaresi 6 bin 600 liradan başlıyor

istanbulda evlerin metrekaresi ne kadari istanbulda konutların metrekaresi ne kadar Haberi

istanbulda evlerin metrekaresi ne kadari istanbulda konutların metrekaresi ne kadar

Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Tolga Türkanık, İstanbul'da ev için metrekare başına harcanan paranın şu anda 2 bin 60 lira olduğunu belirterek, bu rakamın Türkiye genelinde 1690 lira civarlarında olduğunu söyledi.


Yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerinin bir araya geldiği "6. Konut Konferansı"  gerçekleştirildi.


Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen ve sektörün farklı perspektiflerden değerlendirildiği konferansta, konutun dünü, bugünü ve yarını tüm boyutlarıyla küresel ve yerel ölçekte ele alındı.


Gelenekselleşen buluşmada, konuşmacılar, uzmanlar ve çağdaş tasarımcılar, inşaat sektörünün yapı taşı olan "konut" meselesini farklı coğrafya ve perspektifler çerçevesinde değerlendirdi.


AKG Gazbeton, Blum TR ve Çuhadaroğlu ana sponsorluğunda hayata geçirilen etkinlikte konutun sektördeki gücü, mimarlık, tasarım, malzeme, finans, geliştirme, mühendislik, iç mimarlık , planlama ve akademi disiplinlerinden yetkili uzman isimlerin perspektiflerinden sunuldu.


- "Konut...