30 / 04 / 2024

İstanbulda gökdelen inşası

İstanbulda gökdelen inşası

2005 yılında İstanbul'da kent içinde konut yapılacak arsanın az olması nedeniyle yeni projelerdeki bina yükseklikleri gittikçe artıyormuş. 2 bin 108 gökdelenin bulunduğu şehire 116 gökdelen daha inşa edilecekmiş.

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

100 bin konutun inşası başlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı: Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde inşa edilecek yeni konutlarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kurum, 100 bin konutun inşasına perşembe günü başlayacaklarını açıkladı. 

Altının piri İslam Memiş gram altın için asıl rakamı açıkladı! O tarihte yer yerinden oynayacak! Son nokta!

Yılın son günlerine yaklaşılırken altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. Gram altın ne kadar olacak? Gram altın ne olur? soruları için asıl rakam açıklaması Altının Piri İslam Memiş'ten geldi. O tarihte yer yerinden oynayacak. Son nokta...

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Batı Karadeniz'de bin 196 konut inşasında son noktaya gelindi! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu anda Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancık ve Bartın'da sağlıklı ve güvenli 1196 konut ve yöresel mimariye uygun köy evlerimizin inşasında artık son aşamaya geldik." ifadelerini kullandı.

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

Manhattan'da gökdelen sayısı giderek artıyor!

Dünyanın merkezi olarak kabul edilen ve New York'un en önemli beş bölgesinden biri olan Manhattan'da gökdelen inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki bölge son yıllarda şantiye alanına döndü.

Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündeminde!

Türkiye'ye ait yurt dışında saklanan dijital verilere ve Ulusal Kamu Entegre Veri Merkezi'nin inşası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

BM, İsrail'in yeni yerleşim inşasını uluslararası hukuka aykırı buldu!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

İstanbulda gökdelen inşası Haberi

İstanbulda gökdelen inşası



İstanbul'a 116 gökdelen daha


1980'lerin ikinci yarısında başlayan ve sayısı 2 bin 108'i bulan gökdelen modası şimdi de konut projelerinde esiyor. İstanbul'daki 7 yeni projede 116 gökdelen yapılacak.


Tebernüş Kireçci


    İstanbul'da kent içinde konut yapılacak arsanın neredeyse yok denilecek kadar az olması nedeniyle yeni projelerdeki bina yükseklikleri giderek artıyor. Hepside birbirinden gösterişli ve lüks konut projeleri gökdelenleriyle de adlarından söz ettirecek.

    Uluslararası gökdelen bilgi bankası Emporis'e göre dünyada 12 katı ve 35 metreyi aşan binalar gökdelen olarak kabul ediliyor. Yine Emporis'in verilerine göre İstanbul'da inşaatı tamamlanmış 2 bin 108 gökdelen bulunuyor. Kentte yüksek bina yapımı 1980'li yılların ikinci...