05 / 05 / 2024

istanbulda havaray ne zaman

istanbulda havaray ne zaman

Havaray için İstanbul'da toplam 47.8 kilometrelik 8 ayrı hat belirlendi. Hatlardan 4 tanesi Anadolu Yakası'nda bulunurken, 4 tanesi de Avrupa Yakası'nda yapılacak. Peki havaray ne zaman devreye girecek?...

Kadıköy-Kartal Havaray Hattı çalışmaları ne durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe’ye yapılan projeleri hakkında bilgi verdi. Topbaş, "Kadıköy-Kartal Havaray projesinin hazırlıkları sürüyor” dedi.

Vadistanbul Havaray Raylı Sistem Hattı Projesi ne zaman yapılacak?

Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafından, Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasına 750 metre uzunluğunda Vadistanbul Havaray Raylı Sistem Hattı Projesi yapılacak.

Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı ne zaman bitecek?

İstanbul, Başakşehir - Sefaköy - Halkalı Havaray Hattı Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Proje planlara işlenmeye başlandı.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattı ne durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014'ün son günlerinde İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni projelerini açıklamıştı. Sefaköy - Halkalı - Başakşehir havaray hattı ne durumda?

Sefaköy Kuyumcukent Havalimanı Havaray ne zaman başlayacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda rahatlık sağlamak amacıyla toplam 8 havaray projesinin planları dahilinde olduğunu belirtmişti. Peki planlanan projeler arasındaki Sefaköy Kuyumcukent Havalimanı Havaray Hattı ne zaman başlayacak?

Sefaköy Halkalı Başakşehir Havaray projesi hangi aşamada?

Sefaköy Halkalı Başakşehir Havaray hattı için geçen yıl proje etüt ihalesi yapılmıştı. Başakşehir'i metrobüse bağlayacak olan havaray projesinde son durum ne? Proje şu an hangi aşamada?

Havaray projesi Tuzla'da fiyatları ne kadar artıracak?

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada "Havarayın ekonomik ve sosyal anlamda bölgeye katkıları olacak. Tuzla, bu projenin de uygulanmasıyla yepyeni bir kimlik kazanacak" dedi

Tuzla Havaray ne zaman bitecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 8 havaray projesi bulunuyor. İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak "havaray" için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek.

Tuzla Havaray projesi ihalesi ne zaman?

İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak havaray için Tuzla'da düğmeye basıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından yaklaşık 5 kilometrelik hattı kapsayan Tuzla Havaray projesinin ihale tarihi belirlendi.

İstanbul havaray projeleri ne zaman başlıyor?

Havaray İstanbul'da hangi noktalar arasına inşa edilecek? Havaray etüt proje ihalelerini hangi firmalar, kaç TL teklif ile kazandı? Havaray projelerinde çalışmalara ne zaman başlanacak? İptal edilen teleferik ihalesi hangisi ve tekrar ne zaman yapılacak?.

İstanbul'da havaray, raylı sistem ve teleferik ihaleleri ne zaman?

Üsküdar Libadiye Caddesi ile Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray, Bayrampaşa-Eyüp-Eminönü Raylı Sistem ve Gaziosmanpaşa (Rami) - Eyüp (Yeşilpınar) Teleferik Projesi'nin ihale tarihleri belli oldu. İşte İstanbul'un önemli ulaşım projelerinin ihale günleri..

Sefaköy Halkalı Başakşehir havaray imar planı 16 Haziran'da askıdan indiriliyor!

Küçükçekmece, Sefaköy - Halkalı Başakşehir Havaray Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Haziran 2014'te askıdan indirilecek. İşte Sefaköy Halkalı Başakşehir Havaray imar planları...

Kartal Sahil - D 100 Havaray Hattı Projesi imar planı 16 Haziran'da askıdan indiriliyor!

Kartal, Sahil-D-100 Havaray Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Haziran 2014'te askıdan indiriliyor. İşte Kartal Sahil - D 100 Havaray Hattı'nın imar planları...

istanbulda havaray ne zaman Haberi

istanbulda havaray ne zaman


Havaray ne zaman?


Türkiye'de bazı kentlerin Ulaşım Ana Planı çerçevesinde ulaşım sorunlarını gidermek için düşünülen raylı sistemlere alt proje olarak tasarlanan havaray projesi nüfus yoğunluğu yüksek, sokak ve caddelerin dar olduğu bölgelerde metro ve hafif raylı sistemlerin yapılamamasına karşılık geliştirilen bir sistemdir. Havaray ne zaman açılacak? sorusuna ise projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 hedefleri arasında olduğunu söyleyebiliriz.

Havada giden tramvay anlamına gelen havaray için İstanbul'da toplam 47.8 kilometrelik 8 ayrı hat belirlendi. Hatlardan 4 tanesi Anadolu Yakası'nda bulunurken, 4 tanesi de Avrupa Yakası'nda yapılacak. Sütunlar üzerinde hareket edecek olan havaray, böylece mevcut trafiği ve yolları da etkilemeyecek. Toplu taşımada metro ve metrobüs gibi sistemlerle de entegre olacak havaraylar, daha çok kısa mesafeli olarak düşünülüyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin havaray projesi için belirlediği 8...