07 / 05 / 2024

İstanbulda kongreler

İstanbulda kongreler

İstanbul, sektörde pazarın yüzde 25'ni elinde bulunduran ABD'deki kongreleri almak istiyor. İstanbul, dünyanın kongre merkezi olma yolunda ilerliyor. İstanbul'da 2016 ile 2017 yılı için 35 kongrenin yapılması kesinleşti.

1933 yılında İstanbul'da 40 bin arsa, 140 bin bina varmış!

1933 yılında İstanbul Belediyesi tarafından İstanbul'daki bina ve arsaların sayısı tespit edilmiş. Verilere göre İstanbulda 40 bin arsa 140 bin bina varmış.

Bu sarsıntı büyük depremi beklediğimiz fayda gerçekleşti!

İstanbulda önceki gün meydana gelen 4.7'lik deprem, kent sakinlerine korku yaşattı. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından açıklamalarda bulundu...

Lütfi Kırdar, TL'ye dönemedi!

İstanbul Lütfi Kırdar ve Kongre Sarayı'nda dövizle fiyat konusunda sıkıntı yaşanıyor Tesisin yönetimi toplantı ve kongreler için döviz bazlı fiyat vermeye devam ediyormuş...

Şarık Tara son yolculuğuna uğurlanıyor!

ENKA Holdingin kurucusu Şarık Tara için ilk tören holding binası önünde düzenlendi. İstanbulda geçtiğimiz gün 88 yaşında vefat eden Tara için Bebek Camiinde öğle vakti cenaze töreni gerçekleştirilecek. 

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık izni iptali mahkeme kararı!

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık'tan izin şartı iptal edildi. İşte Başvuruyu esastan inceleyen Anayasa Mahkemesi, kanun hükmünü oy çokluğuyla iptal ettiği kararın tam metni..

TMMOB'un uluslararası kongreler için Bakanlık'tan izin şartına iptal!

Anayasa Mahkemesi, TMMOB'un uluslararası toplantı ve kongrelere katılmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin almasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

Bursa'da Yapı Yaşam Mimarlık Zirvesi başladı!

Bursa Yapı Yaşam Fuarı kapsamında 2 gün boyunca devam eden kongreler sonrası Yapı Yaşam Mimarlık Zirvesi başladı.

Bursa Yapı Yaşam Mimarlık Zirvesi başladı!

Bursa Yapı Yaşam Fuarı kapsamında 2 gün boyunca devam eden kongreler sonrası Yapı Yaşam Mimarlık Zirvesi başladı. Zirvede konuşan Oda başkanı Can Şimşek, "Belediyelerimiz yarışmalara karşı duyarlı değil" sözleriyle sitemde bulundu.

Sultanbeyli'de konut fiyatları yüzde 250 arttı!

Tüm il ve ilçelerdeki son 3 senelik emlak fiyat hareketlerini inceleyen 'SAHİBİNDEX Emlak Endeksi'ne göre, İstanbulda konut fiyatlarının en yüksek oranda arttığı ilçe Sultanbeyli oldu.

Arap yatırımcılar gayrimenkul için Türkiye'ye geliyor!

Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden 500 kişilik Arap yatırımcı ve iş adamı grubu, 24-26 Nisan'da İstanbulda olacak. Araplar bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Türk, Arap Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'ne gelecek..

İzmir fuar alanına yapılan yatırımlarla 12 ay hizmet verecek!

Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın kısa süre önce hizmete açılan yeni fuar alanı, farklı sektörleri buluşturan ihtisas fuarları, kongreler ve sağlık turizmindeki gelişmeler ışığında turizmin 12 aya çıkacağını öngörüyoruz" dedi.

Mesa Mesken Park Mozaik projesini satışa çıkardı!

İstanbulda'ki projelerin ardından yeniden Başkent piyayasına dönen Mesa Mesken,Park Mozaik ve Mesa Koza 66 projeleriyle dönen Mesa Mesken, yaklaşık 1 milyar lira proje geliri bekliyor.

İstanbul'un yüzölçümünü arttıran parklar!

İstanbulda’da Maltepe ve de Yenikapı’ya deniz doldurularak yapılan biri dünyanın en büyüğü iki şehir parkı, İstanbul’un yüz ölçümünü arttırdı... İşte İstanbul‘un yüz ölçümünü arttıran parklar...

İstanbulda kongreler Haberi

İstanbulda kongreler

İstanbul'un kongre hedefi büyüyor. İstanbul'da 2016 ile 2017 yılı için 35 kongrenin yapılmasının kesinleştiğini, etkinlik tarihi yakınlaştıkça bu sayıların değişebileceğini dile getiren Yavuz, marka değeri yüksek, tarihi ve kültürüyle doğal bir cazibeye sahip İstanbul'un imajının çok iyi olduğunu, kentin kongre turizminde avantajlarının bulunduğunu vurguladı. 


Dünyanın kongre merkezi olma yolunda ilerleyen ve büyük organizasyonlarda dünya birinciliğini 3 yıldır kaptırmayan İstanbul, sektörde pazarın yüzde 25'ni elinde bulunduran Amerika'daki kongreleri almak için atağa geçmeye hazırlanıyor. 


İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongre turizminin hem keyifli hem de çok gelir getiren bir iş olduğunu söyledi. Dünyadaki insan hareketliliğinin yaklaşık üçte birini, kongre ve toplantı amaçlı dolaşan insanlarından oluştuğunu belirten Yavuz, kongre turizminin kentlerin ekonomisinde önemli yer...