02 / 05 / 2024

istanbulda konut harcamaları

istanbulda konut harcamaları

Metropollerin kalbi İstanbul en pahalı şehirler arasındaki yerini korudu. Fiyat artışları Ekim ayında da sürerken, en fazla yükseliş, giyim, eğitim ve eğlence harcamalarında görüldü

Konut almak isteyenlere yeni gelir kapısı aralandı! BES birikimlerin yüzde 50'si sözleşme sonlandırılmadan verilecek! 

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem start aldı. Bu kapsamda BES'te sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, doğal afet, evlenme ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek. İşte detaylar...

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı.

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı...

Konut harcamaları Nisan ayında yüzde 0,81 arttı! 

İTO Nisan 2021 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Mart'ta yüzde 0.81 arttı.

Konut harcamaları Mart ayında yüzde 1,23 arttı! 

İTO Mart 2021 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Mart'ta yüzde 1,23 arttı.

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

ABD konut sektörü toparlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, hizmet sektörlerine yönelik hanehalkı harcamalarının düşük kalmaya devam ettiğini, konut sektörünün ise tamamen toparlanmış durumda olduğunu söyledi.

Japonya'da konut yatırımları yüzde 7,1 azaldı!

Japonya özel sermaye harcamaları yüzde 5,8, konut yatırımları yüzde 7,1 oranında azaldı...

Konut harcamaları Ekim'de yüzde 0.63 arttı!

İTO Ekim 2020 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Ekim'de yüzde 0.63 arttı

Tüketim harcamalarının büyük bölümü konuta ve kiraya!

"Hanehalkı Bütçe Araştırması"nın 2017, 2018 ve 2019 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre, toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira harcamaları oluşturdu.

Konut harcamaları Ağustos 2020'de yüzde 1.07 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ağustos 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Verilere göre, perakende fiyatlarda bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 1.07 artış yaşandı. 

Konut harcamaları ivme kazandı! 

İSO Meclisi ve İSO Meslek Komiteleri’nin (MESKOM) ağustos ayı ortak toplantısında yeni tip koronavirüs salgını sonrası şokun yavaşça atlatıldığı belirtildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Konut başta olmak üzere ertelenmiş tüketim harcamalarının büyük bir ivme kazandığı görülüyor" dedi.

Konut harcamaları Temmuz 2020'de yüzde 2,31 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Temmuz 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Verilere göre, perakende fiyatlarda bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 2,31 artış yaşandı.

istanbulda konut harcamaları Haberi

istanbulda konut harcamaları

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi, Ekim 2015 itibarıyla yıllık ortalama yüzde 10.01, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalama yüzde 9.52 artış gösterdi. Perakende fiyatlar, bu yılın ekim ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8.01 yükselirken, toptan fiyatlarda da yüzde 7.38 artış yaşandı.


Sektörel bazda değişim oranları

Aylık bazda bakıldığında ekim 2015'te perakende fiyatlar, giyim harcamalarında yüzde 7.17, kültür, eğitim ve  eğlence harcamalarında yüzde 5.27, ev eşyası harcamalarında yüzde 3.15. gıda harcamalarında yüzde 1.22, konut harcamalarında yüzde 0.91 arttı. Söz konusu dönemde perakende fiyatlarda  sağlık harcamalarında yüzde 1.70. ulaştırma ve haberleşme harcamalarında  yüzde 0.47 azalış gerçekleşirken, diğer harcamalar grubunda fiyat değişimi izlenmedi. Enerji maddelerinde yüzde 1.34, işlenmemiş maddelerde yüzde 1.09 ve inşaat  malzemeleri grubunda yüzde 0.86...