29 / 04 / 2024

Konut almak isteyenlere yeni gelir kapısı aralandı! BES birikimlerin yüzde 50'si sözleşme sonlandırılmadan verilecek! 

Konut almak isteyenlere yeni gelir kapısı aralandı! BES birikimlerin yüzde 50'si sözleşme sonlandırılmadan verilecek! 

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem start aldı. Bu kapsamda BES'te sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, doğal afet, evlenme ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek. İşte detaylar...



Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem resmen başlıyor. BES'in kısmi ödeme koşulları tek tek sıralandı.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde sözleşme sona ermeden birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, doğal afet, evlenme ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

TRT Haber'in haberine göre Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) kısmi ödeme şartları belli oldu.

Böylece BES katılımcıları sözleşmelerini sonlandırmadan, konut alımı, doğal afet, evlenme ve eğitim gibi durumlarda birikiminin yüzde 50'si kadarını kullanabilecek. Kısmi ödeme miktarı başvuru sonrasında yapılacak. Devlet katkısının oranı ise ise talep durumuna göre farklılık gösterecek. 

SÜRE ŞARTI ARANMAYACAK

Eğitim ile doğal afet durumunda kısmen ödenen bedelinin yüzde 25'i oranında devlet katkısı sağlanacak. Eğitim durumunda gerçekleştirilecek kısmen ödemelerde sözleşme sonlandırma süresi 4 sene olacak. Doğal afet durumunda ise kısmen ödeme için süre koşulu aranmayacak.

Öğrenciler, 4 sene boyunca kendi hesabından kısmen ödeme alarak eğitim masraflarında kullanabilecekler. Kısmi ödemeden yıllık ya da aylık ödemeli gelir sigortası ürünü olarak yararlanılacak.

YÜRÜRLÜKTE OLMASI GEREKEN SÜRE NE KADAR?

Kısmi ödemeden sözleşmeleri en az 5 sene yürürlükte olan ve katkı payını ödemiş katılımcılar yararlanabilecek. Her 5 senede bir kısmi ödeme imkanından faydalanılabilecek.

Ayrıca kısmen ödeme başvurusu yapanlar sözleşmelerini 3 sene boyunca sonlandıramayacak.

BES NEDİR?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), emeklilik dönemini rahat geçirmek amacıyla, vatandaşların çalışma yaşamları boyunca birikim yapmasına olanak sağlayan, sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak emeklilik gelirine ek bir gelir veren özel emeklilik sistemi olarak tanımlanıyor.

BES ile ikinci bir emeklilik hakkı elde edilirken, emeklilik dönemlerinde de aktif çalışma dönemindeki gibi yaşam standartlar koruyabilecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi, kişisel tasarruflar amacıyla avantajlı ve çeşitli seçenekler sağlıyor.

BES'e dâhil olduğunda, ödenen katkı payı tutarının yüzde 30'u oranında devlet destek sağlıyor. Yani aylık ödeyeceğiniz 500 lira BES katkı payı için devlet 150 lira veriyor. Devlet katkısı, ödenen BES katkı payı tutarı doğrultusunda değişiyor.

TOKİ Bilecik projesinde son dakika! 105 yeni konut için düğmeye basıldı!

İŞKUR resmen duyurdu! 64 bin personel alınacak! En az ilkokul mezunu! Başvuru tarihi açıklandı! Hemen başvurun!

Metro online markette 17 adet ürünün fiyatı dibi gördü! 5 kg Bor toz şeker, Mehmet Efendi Türk kahvesi, Balparmak bal...


Geri Dön