14 / 05 / 2024

İstanbulda mesken buhranı

İstanbulda mesken buhranı

1949 yılında evi olmayan halka ucuz ve uzun vadeli arsalar dağıtılacakmış. Belediye ve Maliye Bakanlığı'nın temsilcileri Defterdarlık'ta çalışarak İstanbul'da Hazine'ye ait arsaların kayıtlarını çıkartıyorlarmış ve Hazine'ye ait 5 bin arsa tespit edilmiş

Ankara’da yaşayanlar dikkat! 17 adet mesken uygun fiyatlarla satışta! Bu fırsat bir daha gelmez!

Ankara’da yaşayanlar için sevindirici haber geldi. 17 adet mesken uygun fiyatlarla satışa çıktı. Bu fırsat bir daha gelmez! İşte detaylar…

Ayg Mesken Ve Altyapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayg Mesken Ve Altyapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alper Yeğin tarafından kuruldu.

Ayg Mesken Ve Altyapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayg Mesken Ve Altyapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alper Yeğin tarafından kuruldu.

Yuva Mesken İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yuva Mesken İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Makbule Özgan tarafından kuruldu.

Tuna Mesken Yapı Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Tuna Mesken Yapı Mühendislik Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Osman Tuna tarafından kuruldu.

Mesa Mesken'in yeni konut yatırımları yolda! 

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, şirketin güncel yatırımlarına ve gelecek yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki Mesa Mesken yeni projelere imza atacak mı? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 1. Etap için imzalar atıldı! Dev projeyi Mesa Mesken inşa edecek!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Çınarköy Evleri 1. Etap sözleşmesi, Mesa Mesken ile 11 Nisan tarihinde imzalandı. Sözleşme bedeli 1 milyar 150 milyon TL olarak belirlendi. 

Mesa Mesken'de 3 yeni genel müdür yardımcısı ataması! 

53 senedir gayrimenkul sektöründe güven ve kalite ile öne çıkan Mesa Mesken'de 3 yeni genel müdür yardımcısı ataması yapıldı. 

Ruslar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak!

Rus vatandaşlar son senelerde Türkiye’den en çok gayrimenkul alan yabancılar arasında İran ve Iraklılardan sonra 3'üncü sırada yer alıyor. Peki sektör temsilcileri konuyla ilgili ne diyor? Rus vatandaşlar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak mı? İşte ayrıntılar...

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. İstisna sınırının altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. Peki, mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Taşmesken İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Taşmesken İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Taşmesken İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Pendik'te yapıldı.

Ekşioğlu Mesken Yapı İnşaat Mimarlık Ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Mesken Yapı İnşaat Mimarlık Ve Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakkı Hakan Ekşi, Yavuz Sultan Ekşi tarafından kuruldu.

Mesa Mesken yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul'da sayısız konut projesi hayata geçiren Mesa Mesken yeni yatırımlar için düğmeye bastı. Firma yeni projelerinde bahçeli müstakil konutlar inşa edecek. 

İstanbulda mesken buhranı Haberi

İstanbulda mesken buhranı




Ucuz arsalar 


Beş bin arsa tespit edildi.


  Meskensiz halka tevzine karar verilen ucuz ve uzun vadeli arsalar işi hal yoluna girmiştir. Belediye ile Maliye Bakanlığı mümessilleri uzun müddetten beri Defterdarlık'ta çalışarak İstanbul'daki hazineye ait arsaların kayıtlarını çıkartmakla meşgul idiler. Bu işin son ermek üzere olduğu ve şimdiye kadar ucuz mesken inşasına kifayet edeceği anlaşılmıştır.

  Belediye, bu iş için hazırlayacağı esaslar Şehir Meclisi'nin tasdikinden geçirerek işe başlamak kararındadır. Bu maksatla şimdiye kadar meskensiz halka tevzi uygun görülen arsaların listeleriyle bunların satışına ve karşılıklarının ödenmesine ait esasların tespit edilmesiyle uğraşılmaktadır. Bu hazırlıklar, Umumi Meclis'in bu toplantı devresi sona ermeden tamamlanabilirse bu...