29 / 04 / 2024

1949 yılında İstanbul'da Hazine'ye ait 5 bin ucuz arsa tespit edilmiş!

1949 yılında İstanbul'da Hazine'ye ait 5 bin ucuz arsa tespit edilmiş!

1949 yılında evi olmayan halka ucuz ve uzun vadeli arsalar dağıtılacakmış. Belediye ve Maliye Bakanlığı'nın temsilcileri Defterdarlık'ta çalışarak İstanbul'da Hazine'ye ait arsaların kayıtlarını çıkartıyorlarmış ve Hazine'ye ait 5 bin arsa tespit edilmiş




1949 yılında İstanbul da Hazine ye ait 5 bin ucuz arsa tespit edilmiş!


Ucuz arsalar 


Beş bin arsa tespit edildi.


  Meskensiz halka tevzine karar verilen ucuz ve uzun vadeli arsalar işi hal yoluna girmiştir. Belediye ile Maliye Bakanlığı mümessilleri uzun müddetten beri Defterdarlık'ta çalışarak İstanbul'daki hazineye ait arsaların kayıtlarını çıkartmakla meşgul idiler. Bu işin son ermek üzere olduğu ve şimdiye kadar ucuz mesken inşasına kifayet edeceği anlaşılmıştır.

  Belediye, bu iş için hazırlayacağı esaslar Şehir Meclisi'nin tasdikinden geçirerek işe başlamak kararındadır. Bu maksatla şimdiye kadar meskensiz halka tevzi uygun görülen arsaların listeleriyle bunların satışına ve karşılıklarının ödenmesine ait esasların tespit edilmesiyle uğraşılmaktadır. Bu hazırlıklar, Umumi Meclis'in bu toplantı devresi sona ermeden tamamlanabilirse bu devrede, aksi halde temmuzda yapılacak olağanüstü bir toplantıda görüşerek karara bağlanacak ve faaliyete geçilecektir.


Akşam Gazetesi 2 Nisan 1949 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön