01 / 05 / 2024

istanbulda öğrencilere kiralık daire

istanbulda öğrencilere kiralık daire

Üniversiteyi yeni kazanan on binlerce öğrencilerden gittikleri illerde ev kiralayan öğrencilere ve ailelerine uzmanlar uyarıda bulundu..

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Oray Eğin bugünkü köşesinde konut sektöründe son günlerdir gündemden düşmeyen kiralık ev krizini kaleme aldı. İşte Oray Eğin'in 'Ev bulamayan öğrencilere çözüm önerim: Üniversiteyi bırakın' başlıklı yazısı...

Eskişehir'de öğrenciler kiralık ev bulamayabilir!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu'ndan (TEMFED) Eskişehir'de öğrenim görmeyi tercih eden öğrencilere kiralık ev uyarısı yapıldı. Kentte azalan inşaat üretimi nedeniyle, kiralık ev bulunmasının güçleşeceği ifade edildi. 

Öğrenciler Çorum'da kiralık ev bulamıyor!

Çorum'da üniversiteyi kazanan öğrenciler günlerce kiralık ev bulmak için kapı kapı dolaşırken, öğrencilere 'kiralık ev yok' söylemleri ise hem öğrencileri kahrediyor hem de kara kara düşündürüyor.

Çorum'da öğrenciler kiralık ev bulamıyor!

Çorum'da üniversiteyi kazanan öğrenciler günlerce kiralık ev bulmak için kapı kapı dolaşırken, öğrencilere 'kiralık ev yok' söylemleri ise hem öğrencileri kahrediyor hem de kara kara düşündürüyor.

Pendik Oto World Asya kiralık dükkan!

Pendik Oto World Asya kiralık dükkan bilgilerine haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Toplam 365 adet galeriden meydana gelen Oto World Asya projesinde teslimlerin 2015 yılı içerisinde yapılması planlanıyor...

Oto World Asya kiralık dükkan!

Oto World Asya kiralık dükkan fiyatı 4 bin TL'den başlıyor. 365 adet dükkandan meydana gelen proje banka kredisi kullanılabiliyor. Proje 170 milyon TL yatırım bedeline sahip.

Vakıflar'dan kiralık 67 gayrimenkul!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından kiralık 67 gayrimenkul 31 Aralık 2015 tarihi saat 10:30'da ihale ediliyor. Bahse konu olan taşınmazların yüzölçümleri 20 metrekareden başlayarak 237 metrekareye kadar çıkıyor.

Hatay Antakya'da 1.6 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık sosyal tesis!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Antakya Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı karşılığı 30 yıl süreyle kiralık Konaklama Sosyo-Kültürel Tesis alanı 1 milyon 656 bin 791 TL bedelle ihaleye çıkarıldı...

Kiralık evde aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Peki, kiralık evde evcil hayvan beslenir mi? Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Taşınmaz kiralamak için bir emlakçıya danıştığınızı ve emlakçı aracılığı ile kiralık bie ev bulduğunuzu farz edelim. Bu durumda emlakçıya komisyon vermeniz gerekiyor. Peki, kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Mesken kiralamalarında evin içerisinde yapılan giderlerden hangilerinin ev sahibine hangilerinin ise kiracıya ait olduğu, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık daire sayısı düşüyor!

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık ev sayısı da düşüyor. İnşaat sektörünün her geçen gün geliştiği Konya'da, birçok bina yükselse de kiralık daire bulma oranı her geçen düşüyor...

istanbulda öğrencilere kiralık daire Haberi

istanbulda öğrencilere kiralık daire

Üniversiteyi yeni kazanan on binlerce öğrencinin gittikleri illerde karşılaştıkları en büyük zorluk yine barınma konusunda oldu. İstanbul’da ise yurt ve kiralık ev arayışı öğrenci ve aileleri için eziyete dönüştü.


Kuşaklarca devam eden ve daima revaçtaki seçenek olan öğrenci evlerini kiralayan öğrencilere ve ailelerine uzmanlar uyarıda bulundu.


Kiraladıkları daireleri genellikle ikinci el eşyalarla tefriş eden öğrencilerin kartondan yaptıkları tv sehpaları, üniversite yıllarını öğrenci evlerinde geçiren yetişkinlerin de bu evlere dair yıllarca unutamadığı hatıralardan. İstanbul’da üniversitelerin bulunduğu ve şehir hayatının en yoğun olduğu Fatih, Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy gibi ilçeler, öğrencilerin en çok tercih ettiği bölgeler olurken bu ilçelerdeki kira yüksekliği göze çarpıyor. Kadıköy’de oturulabilir durumdaki 2+1 dairenin fiyatı bin beşyüz liradan başlarken Beşiktaş’ta bu rakam bin 700’ü buluyor. Kadıköy’deki kira fiyatlarının geçen...