28 / 04 / 2024

istanbulda susuzluk tedbirleri

istanbulda susuzluk tedbirleri

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul ve Yalova'da susuzluk yaşanmaması için tedbirlerin alındığını belirtti. Veysel Eroğlu, Hatay'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İstanbullular dikkat! Yılbaşı tedbirleri nedeni ile bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul'da bugün Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy'deki bazı yollar, yılbaşı tedbirleri nedeni ile trafiğe kapalı olacak. İşte haberin ayrıntıları...

Konutta sahte ilan tedbirleri resmen devrede: 2 günde binlerce ilan sitelerden silindi! 

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışında uygulanacak sahte ilan tedbirleri 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe alınmıştı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa ve İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, düzenlemenin ilk sonuçlarını açıkladı. 

Ayakkabıdaki ithalat vergisi arttı! Yan sanayici de koruma tedbirleri talep ediyor!

Ayakkabı sektöründe, ithal ürünlere karşı koruma tedbirinde artış gerçekleşti. 5 Eylül tarihi itibarıyla getirilen yeni uygulamayla ithal ayakkabılara ürün fiyatının 2 katı kadar vergi ödenecek. Öte yandan, ticari kredi almakta zorlanan yan sanayici de koruma tedbirleri talep ediyor.

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Esnaflardan Kovid-19 tedbirleri tepkisi: İş yerleri kapalı ama kira ödeniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf ve sektör çalışanları Kadıköy’de bir araya geldi. İşletme sahipleri ve çalışanlar, “Tedbirler alınsın, iş yerleri açılsın, yasaklar kaldırılsın” çağrısını yaptı. 

'Evde Kal' tedbirleri konut talebini yeniden şekillendirdi!

Koronavirüs süresi boyunca “Evde Kal” tedbirleri, vatandaşın konut talebini yeniden şekillendirdi. Evden çalışan çoğu tüketici, bu süreç içerisinde şehir ve iş merkezlerine uzak müstakil ev aramaya başladı.

Şantiyelerimizde tüm tedbirleri aldık ve çalışmaya devam ettik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Şantiyelerimizde tüm tedbirleri aldık ve çalışmaya devam ettik" dedi.

AVM'lerde koronavirüs tedbirleri: Çalışma saatleri değişti!

Alışveriş merkezlerinin (AVM) çalışma saatleri koronavirüs tedbirleri kapsamında yeniden düzenlenerek, saat 10:00-22:00 olan çalışma saatleri, 12:00-20-00 şeklinde değiştirildi.

Mamak Devlet Hastanesi'nin inşaatı durdu!

65 milyon liraya mal olan Mamak Devlet Hastanesi'nin yapımı sağlıkta tasarruf tedbirleri gerekçesiyle durduruldu.

İnşaat sektörü hükümetin alacağı tedbirleri bekliyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan "Hazır Beton Endeksi" 2019 Mayıs Raporu'nu açıkladı. 

Yıkıcı faaliyette bulunan sitelere karşı tedbir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ''Bakanlık olarak yıkıcı faaliyette bulunan sitelere karşı, saldırılara karşı gerekli tedbirleri alıyoruz'' diye konuştu. 

Deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek zorundayız!

YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kazankaya, "Türkiye'de son iki yılda 240 bin deprem meydana geldi. Alt ve üst tedbirleri alarak deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek zorundayız. " dedi.

Yeni Havalimanı'ndaki acil olaylara İBB müdahale edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İGA Havalimanı İşletmesi Anonim Şirketi arasında "Acil Yardım ve Emniyet Tedbirleri Protokolü" imzalandı. İBB Meclisi'nde oy çoğunluğuyla kabul edilen protokole göre, yaşanabilecek olası afet ve acil durumlara İBB ekipleri, müdahalede bulunacak.

istanbulda susuzluk tedbirleri Haberi

istanbulda susuzluk tedbirleri

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a gelen Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu,Samandağ İlçesi ne bağlı Hıdırbey Mahallesi'nde köy muhtarlarıyla toplantı yaptı. Burada yörede yapılan hizmetleri anlatan Bakan Eroğlu, muhtarların sorunlarını dinledi. 


BARAJLARDA SU SEVİYELERİ ARTTI 


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, İstanbul ve Yalova'da susuzluk yaşanmaması konusunda çalışmalar yaptıklarını, gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. 


Son günlerde İstanbul'da etkili olan yağışların barajlardaki doluluk seviyesini arttırdığını belirten Eroğlu, "istanbulda yağan yağmurlar doğal olarak barajlardaki su seviyesini arttırdı. 


25-30 milyon metreküp su geldi. Bütün altyapılar belli bir debi hesabına göre yapılır. Anormal bir yağış olduğu zaman altyapılarda sorun oluyor, ama onlar da gereken tedbirler alınarak önlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz çok güçlüdür. Tüm ekipmanlarıyla hemen gereğini yaptı ve problem kalmadı" dedi. 


'YALOVA'DA YENİ BİR DERE"


Yalova'da yaşanan su...