05 / 05 / 2024

İstanbulda ulaşım için ne yapmalı

İstanbulda ulaşım için ne yapmalı

Kentlerimizin en büyük sorunu olan ulaşım her geçen gün inşam tek sözcükle "bezdiriyor". Sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul'da yollar tıkanıyor, insanlar yorgun ve sinirli bir biçimde işlerine başlamak zorunda kalıyorlar...

İki inşaat arasında kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözüm ağızları açık bıraktı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden iki inşaat arasındaki kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözümü paylaştı. Söz konusu çözüm adeta ağızları açık bıraktı...

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Yılmaz Özdil'in villasına ekipler yıkım için geldi!

Bodrum' yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara uygun olmayarak yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye ulaşan villanın kaçak eklentilerinin yıkımı için verilen süre bugün doldu. Aile eklentilerle ilgili herhangi bir çalışmada bulunmayınca Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdü

FETÖ yurtlarının yapımı için firmalardan para talebi!

FETÖ'den işlem yapılan ve kayyum atanan Aydınlı Giyim'in mali yazışmalarına ulaşıldı. Yazışmalarda şirketin FETÖ yurtlarının yapımı ve himmet dağıtımı için para talep edildiği belirlendi.

Yatırım için ulaşım planlarını takip edin!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugün köşesinde ''Yatırım için ulaşım planlarını takip edin'' başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazı...

Adıyaman'a ulaşım için ayrılan ödenekler mecliste konu oldu!

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarca Adıyaman'a yönelik hizmetler için ayrılan ödeneklere ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Ankara'da şehir hastanelerine ulaşım için 700 milyon yatırım!

Başkan Melih Gökçek, Başkent’te açılacak olan şehir hastanelerine rahat ulaşım sağlanabilmesi için 700 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını açıkladı.

Halil Kocaer: Kaş Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor!

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, ''Kaş merkezli imar planı yapılıyor. 2 yıldır yapılması planlanıyor. Adı var ama kendisi yok. Ortada sadece söylentiler var. Bu havaalanı yapılırsa, kaç kişi gelir? Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor. Bunun stratejik önemi de vardır'' dedi.

Avcılar Turgut Özal Stadı toplu ulaşım için transfer merkezi oluyor!

Avcılar'daki Turgut Özal Stadı, toplu ulaşım için transfer merkezi oluyor. Stadın yerine yapılacak transfer merkezi metro, otobüs, metrobüs, Marmaray, tramvay, demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının Avcılar'daki aktarma noktası olacak.

Beylikdüzü Belediyesi metrobüse ulaşım için otobüs seferi düzenliyor!

Beylikdüzü Belediyesi, yoğun kar yağışının bölgeyi etkisi altına alması sonucu ilçe içi ulaşımını sorunsuz sağlamak amacıyla belirlenen noktalardan metrobüse kadar ring otobüs seferleri düzenliyor.

ASİAD tüm gençlere ulaşmak için örnek proje geliştirdi!

İl Emniyet Müdürlüğü ile başlatılan projede, Başkent’teki “ tüm gençlere ” ulaşmak için belediyeler ve üniversitelerle işbirliği yapılacak. ASİAD tüm gençlere ulaşmak için örnek proje geliştirdi.

İstanbulda ulaşım için ne yapmalı Haberi

İstanbulda ulaşım için ne yapmalı

Kentlerimizin en büyük sorunu olan ulaşım her geçen gün inşam tek sözcükle "bezdiriyor". Sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul'da yollar tıkanıyor, insanlar yorgun ve sinirli bir biçimde işlerine başlamak zorunda kalıyorlar. Yerel yönetimler bir dizi çareler arıyor; yatırım bütçelerinin büyük bir bölümünün ulaşıma gittiğini, Büyükşehir Belediyesi bütçe çalışmalarını izleyen medyadan öğreniyoruz. Kuşkusuz, iyi niyetle aranan bu çareler, çabalar maalesef kentiçi ulaşım çilesini azaltmadığı gibi çare amacıyla alınan bazı önlemler söz konusu çileyi bazı trafik noktalarında veya bölgelerinde artırıyor. 


Örneğin, "metrobüs" sistemi, belki başka koşullarda ulaşımda çile yerine, vatandaşa konfor getirebilirdi. 

Ancak herhalde gerekli araştırmalar yeterince yapılmadığından sistem yürürlüğe girdikten iki veya üç yıl sonra, "artık bu hatta raylı sisteme geçmek gerekiyor" deniliyorsa, bu olguda bir terslik olduğu açıktır. Yine de, bu terslikte...