29 / 04 / 2024

istanbulda uygulanan imar projeleri

istanbulda uygulanan imar projeleri

1937 yılında Fransız Mimar Prost tarafından hazırlanmakta olan İstanbul imar projesi kasım ayında toplanacak Şehir Meclisi'ne verilecekmiş. Proje, Şehir Meclisi'nin onayından sonra İçişleri Bakanlığı'na gönderilecekmiş.

1937 yılında İstanbul'un imarı için 245 bin lira sarfedilecekmiş!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, hazırlanan İstanbul'un imar planı bütçeden 245 bin lira sarfedilecekmiş. 1937 yılında İstanbul'un imarına harcanacak 245 bin liraya, 22 bin 728 tane Reşat Altını alınabilmekteymiş.

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

İmar barışının binanın sağlamlığıyla ilgisi var mı? Affedilen binadan müteahhitler sorumlu mu?

Depremin ağır bilançosunda imar aflarının da etkili olup olmadığı tartışılıyor. 2018'de uygulanan imar affındaki 9'uncu maddenin müteahhitleri sorumluluktan kurtarmadığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Burdur'daki 4 mahallenin imar planına tepki!

Burdur Belediyesi'nin Bağlar, Hızır İlyas, Menderes ve Bahçelievler mahallelerinde uygulanan imar planı mahalle halkından bazılarının tepkisine yol açtı.

Çorum Ulukavak Mahallesi'nde imar tepkisi!

Çorum'un Ulukavak Mahallesi 2. Damat Şükrü Sokak'ta bulunan vatandaşlar, uygulanan yanlış imar politikalarından dolayı mağduriyetlerini dile getirdiler.

Tuzla Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı'da uygulanan imar planı TBMM'de!

İstanbul ili Tuzla ilçesinde bulunan Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı mevkilerinde uygulanan imar planı meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Şırnak'ta imar izni bekleniyor!

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Şırnak’ta “riskli alan” ilan edilen mahallelerde uygulanan imar yasağının kalkmasını beklediklerini açıkladı.

Kırcami imar planı itirazları Muratpaşa Meclisi'nde görüşülecek!

Kırcami bölgesi uygulanan imar planına yapılan itirazlar Muratpaşa Belediyesinin Çarşamba günü yapacağı Kasım ayı olağan meclis toplantısında değerlendirilecek.

Bingöl'de 22 ayda 674 yapıya ruhsat verildi!

Bingöl Belediyesi’nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı yapılaşmanın hızını ortaya koyuyor. Sağlıklı şekilde hazırlanan ve uygulanan imar çalışmaları sonrasında, inşaat ruhsatı ve iskan sayısında da artış yaşanıyor.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri Semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” başlığı altında bir seminer düzenledi.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” semineri düzenledi.

Ereğli imarı ivme kazandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri Ereğli'nin mevcut yürürlükte olan imar planları hakkında incelemelerde bulundular. Ereğli'de uygulanan imar planında karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Uluslararası Finans Merkezi imar planıyla ilgili dava açıldı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşinin bulunduğu alanın imar planına ilişkin dava açıldı, ancak dava ihaleleri etkilemiyor ve ihale devam edecek...

istanbulda uygulanan imar projeleri Haberi

istanbulda uygulanan imar projeleri



İmar planı


Proje teşrinisanide Şehir Meclisi'ne verilecek


    Mütehassıs B. Prost'un şehrin müstakbel imar projesini hazırladığını evvelce yazmıştık. Bu proje, beş bin bir mikyasta olmak üzere hazırlanmaktadır. 

    Şehir planının bütün esas hatlarını ihtiva edecektir. Projede şehrin istikbaldeki ticari, sınai mıntıkaları, birinci ve ikinci derecedeki büyük caddeler, büyük meydanlar, parklar, meydanlar, şehrin stadyumu, ikinci derecedeki spor meydanları, mektepler, hastaneler mıntıkası, umumi münakale yolları, hülasa şehrin müstakbel çehresini gösteren bütün esaslı hatlar gösterilmektedir. Mütehassıs bu projeyi süratle tamamlamaya çalışmaktadır.

    Proje, önümüzdeki teşrinisani toplantısında Şehir Meclisi'ne verilecek, Meclis'te münakaşa ve kabul edildikten sonra tetkik ve tasdik edilmek üzere...