05 / 05 / 2024

İstanbulda yapı kooperatifleri

İstanbulda yapı kooperatifleri

1992 yılında İstanbul'da 7 bin toplu yapı kooperatifi bulunuyormuş. Savcılığın yaptığı araştırmaya göre, 2 bin kooperatif mahkemelik olmuş. Birbiri ardına iflas eden kooperatifler, milyonlarca kişinin mağduriyetine yol açıyormuş.

Borcu olanların dikkatine! Yapılandırma süresi uzatıldı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yapılmış olan açıklamada 31 Aralık 2020'de takipte borcu olan ortaklara defaten ya da taksitlendirme şartı ile birlikte sağlanan yapılandırmanın süresini uzattı.

Tarım Kredi Kooperatifleri 5-9 Bin TL maaşla personel alımı yapıyor! Hemen başvurun! İşte başvuru şartları...

Tarım Kredi Kooperatifleri İŞKUR üzerinden yayımladığı ilanda 3 şehirde 5-9 bin TL maaşla personel alımı yapacağını açıkladı. İşte başvuru şartları ve detayları...

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden gıda ve gübre fiyatlarını düşürecek iki proje geliyor

Çiftçilerin en önemli girdi kalemleri arasında yer alan gübre fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam yapılmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, zamlanan fiyatların ne zaman düşeceğini açıkladı. İşte Aydın'ın açıklamasından dikkat çeken detaylar..

Çiftçilere yapılandırma müjdesi! Başvurular ne zaman?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilikle uğraşan vatandaşlara yapılandırma müjdesi verdi. Peki bu yapılandırmadan kimler yararlanacak? Söz konusu yapılandırma ne zaman başlayacak? İşte merak edilen detaylar...

Borcu olanlara yapılandırma ve taksit müjdesi geldi! Dikkat 60 aya kadar...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 31 Aralık 2020 ve ondan öncesi vadeli kredi borcu olan ortaklara tek bir seferde ya da taksitlendirme suretiyle yapılandırma müjdesi verdi.

Konut yapı kooperatiflerinin yarattığı mağduriyetler TBMM'de!

Konut yapı kooperatifleri tarafından mağdur edilen vatandaşların sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Ev almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu!

1980’li senelerde gündemden düşmeyen yapı kooperatifleri adeta küllerinden yeniden doğuyor. Konut almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu...

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre, yapı kooperatifleri artık ancak kurumlar vergisinden muafiyet koşullarını sağlamaları halinde geçici yetki belgesi alabilecek...

Yapı kooperatiflerinden ucuz konut fırsatı!

Yapı kooperatifleri, konut sahibi olmak isteyen kişileri buluşturarak uygun şartlarda konut sahibi olmalarına fırsat sunuyor. Kanun koyucu da Kurumlar Vergisi Kanunu ile yaptığı düzenlemelerle kooperatiflere kurumlar vergisi muafiyeti sağlayarak kolaylık sağlanıyor.

Ruhsar Pekcan'dan esnafa kredi yapılandırma müjdesi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "Esnaf ve sanatkarlarımızın Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerden takipte olanları yapılandırıyoruz." diye konuştu.

Yapı kooperatifleri artık 'e-Devlet' üzerinden kurulabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik kapsamında yapı kooperatifleri artık il müdürlüklerine gidilmeden "e-Devlet kapısı" üzerinden kurulabilecek.

Ankara Yaylaşehir'de kat karşılığı teklif daveti yayınlandı!

Başkent Özlem Konut Yapı Kooperatifleri Birliği Ankara Gölbaşı'ndaki Yaylaşehir projesinin kat karşılığı teklif davetini yayınladı.

Yaylaşehir projesine teklif vermek isteyenler için ön kriterler!

Ankara’da Başkent Özlem Konut Yapı Kooperatifleri Birliği sorumluluğunda yürütülen 10 bin konutluk Yaylaşehir projesinin inşası ile ilgili teklif vermek isteyenler için ön kriterler belirlendi.

İstanbulda yapı kooperatifleri Haberi

İstanbulda yapı kooperatifleri



Kooperatiflere girerken dikkat


Büyükçekmece'ye bağlı Beylikdüzü tam bir toplu konut cenneti. Beylikdüzü'nde daha çok aynı meslek ve yakın gelir gruplarının oluşturduğu toplu konut kooperatifleri bulunuyor.


    TOPLAM 7 bin toplu yapı kooperatifinin bulunduğu İstanbul'da, Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı araştırmaya göre, 2 bin kooperatifin mahkemelik olduğu bildirildi. Uzmanlar, yapı kooperatiflerine girecek vatandaşların çok dikkat etmeleri ve iyi araştırmaları gerektiğini belirtiyorlar. Birbiri ardına iflas eden kooperatifler, milyonlarca kişinin mağduriyetine yol açıyor. Son aylarda kurulan kooperatiflerin aynı ve yakın meslek gruplarından oluşmasıyla da yeni bir akım başladı. Bu düşüncenin öncülüğünün Beylikdüzü'nde yapıldığı belirtildi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Toplu Konut Denetleme Başmüfettişi Cafer Tayyar...