28 / 07 / 2024

istanbulda yeraltı yolları

istanbulda yeraltı yolları

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, TIR trafiğinden kurtarmak istedikleri İstanbul için yeni projeler geliştirdiklerini belirtti.TIR'ları rampa ile denizden geçireceklerini dile getiren Bakan Elvan, TIR'ları İstanbul'a sokmayacaklarının altını çizdi...

Nevşehir yeraltı şehrine butik otel yapılacak!

Kentsel dönüşüm çalışmaları sonrasında yıkılan Nevşehir Kalesi'nin etrafındaki evlerin altında dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden biri bulundu. Burada butik oteller, yürüyüş yolları, müze ve yeraltı kongre merkezi yapmayı düşünüldüğü belirtildi.

TOKİ ‘kentsel dönüşüm’ ile yeraltı şehrini ortaya çıkardı!

TOKİ, Nevşehir’de kentsel dönüşüm çalışması yaparken yeraltı şehri buldu. TOKİ BaşkanıTuran “Yapıları yıkınca altından yeraltı şehri çıktı. 7 kilometrelik tünel yollarından bahsediliyor. Şimdi bu şehrin turizme kazandırılması çalışması yapıyoruz” dedi.

Bakan açıkladı: İstanbul'a yeni proje; yeraltı yolları!

Ulaştırma Bakanı Elvan, TIR trafiğinden kurtarmak istedikleri İstanbul için yeni projeler geliştirdiklerini söyledi, "Yeraltından yeni bir projemiz olacak. Yeraltı yolları olacak” diyerek ilk ipucunu verdi.

İstanbul tır trafiğinden kurtuluyor!

Lütfi Elvan, İstanbul'u TIR trafiğinden kurtarmak için geliştirdikleri projelerden birinin yeraltı yolları olduğunu söyledi. Elvan: "TOKİ ve Çevre Bakanlığı ile bir araya geldik. Belki buna özel bir yasa çıkarmamız gerekebilir" dedi.

Şahinbey Belediyesinden yeraltı turizmine büyük adım!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurtuluş savaşında yoğun bir şekilde kullanılan yeraltı mağara ve livasların turizme kazandırılması adına birbirleriyle olan bağlantı yollarının açılması için temizleme çalışmalarının başladığını söyledi.

Kocaeli Başiskele yolları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bir yandan şehirdeki yolların bakımını yaparken diğer yandan da solmuş yol çizgilerini yeniliyor. Toplam 6 bin 450 metrelik yol bölümünde çizgi yenileme çalışması yapıldı.

Konut kredisi erken kapatma ücreti geri alma yolları!

Kredi borcunu erken ödeyen bu nedenle "erken kapatma ücreti" adı altında yüzde 2'lik para kesintisine maruz kalan tüketiciler, ödedikleri bu bedelin iadesini bankadan isteyebiliyor. İşte konut kredisi erken kapatma ücreti geri alma yolları..

Kocaeli Başiskele köy yolları bakım çalışmalarında bin ton asfalt kullanıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda yollara asfalt yama yapılıyor. Uygulama kapsamında Başiskele Doğantepe ve Rahmiye Mahallesi’nde yollar asfalt yama yapıldı.

Amasra Tüneli ve bağlantı yollarıyla 30 dakikalık yol 5 dakikaya inecek!

Amasra Tünelinin giriş ve çıkışlarında hızla devam eden bağlantı yolları, kavşak ve viyadük inşaatlarında çalışan işçileri ziyaret eden Milletvekili Tunç, Amasra tünelinin Amasra’ya bakan çıkışında seyir teraslarının yapılacağını, söyledi...

Boeing ve Türk Hava Yolları 15 adet 737 MAX 8 siparişini kesinleştirdi!

Boeing [NYSE : BA] ve Türk Hava Yolları, liste fiyatları ile toplam 1,6 milyar dolar değerindeki 15 adet yeni 737 MAX 8 siparişini dün kesinleştirdi.

Elektrik faturasını düşürmenin yolları 2014!

Elektrik faturası, bina kullanıcıların canını en çok acıtan faturalar arasında yer alıyor. Siz de elektrik faturasını nasıl düşürebilirim diyorsanız; işte elektrik faturasını düşürmenin yolları 2014...

Türk Hava Yolları 1.6 milyar dolar değerinde 15 adet uçak sipariş etti!

Türk Hava Yolları ABD'li uçak üreticisi Boeing'e dev sipariş verdi. Şirket, Boeing'den geçen hafta opsiyondan kesin siparişe çevirdiği 15 adet B737 MAX 8s uçağının liste fiyatının 1.6 milyar dolar olduğunu açıkladı

Zeki Toçoğlu: Zarar gören yolları ve içmesuyu şebekelerini elden geçireceğiz!

Zeki Toçoğlu, Akyazı Dokurcun bölgesinde selden zarar gören köy yollarını ve içmesuyu şebekelerini inceledi. Başkan Toçoğlu, “Selden dolayı zarar gören yolları ve içmesuyu şebekelerini tamamen elden geçireceğiz. Gereken neyse yapılacak” dedi.

istanbulda yeraltı yolları Haberi

istanbulda yeraltı yolları

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, TIR trafiğinden kurtarmak istedikleri İstanbul için yeni projeler geliştirdiklerini belirtti.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İstanbul'a yönelik yeni projelerimiz olacak. Açıklayacağız onları. Yeraltından yeni bir projemiz olacak. Yeraltı yolları olacak" dedi. TIR'ları rampa ile denizden geçireceklerini dile getiren Bakan Elvan, TIR'ları İstanbul'a sokmayacaklarının altını çizdi. 


İşte Bakan Elvan'ın konuyla ilgili açıklaması: 


TIR'LAR RAMPA İLE DENİZDEN GEÇECEK


"Denizyolu taşımacılığında çok ciddi sıkıntılarımız, eksiklerimiz var. Bu sorunun çözümü için çok basit rampalar kuracağız. TIR'lar gelir rampalardan gemilere aktarma yapıp hemen feribota geçer. Oradan da transferi yapılır. İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan bir başka husus da bu tür rampalar. Rampa yapacağız. TIR'lar rampa ile İstanbul merkeze inmeden denize geçecek. Denizden nakliyesini sağlayacağız. İstanbul'a...