30 / 07 / 2024

İstanbuldaki belediye sayısı

İstanbuldaki belediye sayısı

İstanbul'da, kaç tane ilçe bulunuyor? Buna bağlı olarak kaç tane ilçe belediyesi bulunuyor? İşte Büyükşehir Belediyesine de sahip İstanbul belediye listesi ve İstanbul'daki belediye sayısı...

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

İmamoğlu duyurdu! İşte İstanbul’daki hasarlı ve ağır hasarlı bina sayısı!

Asrın deprem felaketini yaşayan Türkiye’de, büyük sarsıntının ardından en çok merak edilen şehir İstanbul için de ürküten bir uyarı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirde yıkılma tehlikesi bulunan bina sayısını açıkladı.

Belediye taşınmazlarından borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı TBMM'de!

2010-2021 yılları arasında belediyelere ait taşınmazlardan borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Keçiören'deki kreş sayısı artıyor!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada "Söz verdiğimiz gibi ilçemizde kreşlerimizin sayısını artırdık" dedi.

Bursa Yıldırım'da konak sayısı artıyor!

Bursa Yıldırım'da konak sayısı artıyor. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mahalle konaklarının ilçeyi değerlendireceğini açıkladı.

Konya Ereğli OSB'de fabrika sayısı artacak!

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısının artması hedefleniyor. Belediye, istihdama katkı sağlamak istiyor.

TOKİ Hasankeyf projesinde konut sayısı artacak!

TOKİ, Hasankeyf ilçesinde yerel mimaride tek katlı 320 konut inşa edecek. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “Hak sahiplerinin kesinleşmesiyle konut sayısı artırılacak” dedi.

Mengen'de binaların kat sayısı 4’e çıkarıldı!

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut 1999 yılında alınan kat sayısının 2’ye düşürülmesi kararının değiştiğini söyledi. Bulut ilçede yeniden binaların kat sayısının 4’e çıkarıldığını belirtti.

Büyükçekmece'deki park sayısı artacak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çocukların sağlıklı gelişimleri için çocukluklarını daha mutlu yaşayabilmeleri için bu parkların sayısının arttırılacağını söyledi.

Kayseri Melikgazi'de işyeri ve bina sayısı artıyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, her geçen gün imarlı bir gelişme gösterdiğini ilçede hem bina sayısının hem de işyeri sayısının artığını hatırlattı.

Çine'de bina kat sayısını yükseltmek çok zor!

Çine Belediye Meclisi toplantısındaki gündem dışı konuşmalarda ilçedeki bina kat sayısı da tartışıldı. Gündem dışı konuşmalarda AK Partili Üye Muhammet Doğan, İncirliova'daki 8-9 katlı yüksek binaları örnek gösterirken, "Çine'de 2-3 katlı binalarla cebelleşiyoruz. " dedi.

Yüreğir Kozan Çarşısı dönüşümünde konut sayısı artırıldı!

Yüreğir Belediyesi, Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı dönüşümünde 192 olan konut sayısını yaklaşık 5 kat artırıp 916’ya çıkaracak. Belediye 800 iş yerine karşılık sadece 140 iş yeri açacak.

Batman kent merkezinde park sayısı 88’den 105’e çıktı!

Belediye kent merkezinde park sayısını 88’den 105’e çıkardı. Görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Nasıroğlu; “19 yeni parkı bu yıl Batman’a kazandırdık. Parksız semtimiz kalmadı” dedi.

İstanbuldaki belediye sayısı Haberi

İstanbuldaki belediye sayısı

İstanbul belediye listesi!

İstanbul ilinin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, 6 Mart 2008 tarihinde kabul edilen ve 22 Mart 2008 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan 5747 sayılı yasa uyarınca 39 ilçesi bulunuyor.


İstanbul belediye listesi güncel verilere göre, 39 ilçeden meydana geliyor. Buna bağlı olarak İstanbul'da 39 ilçe belediyesi ve 1 büyükşehir belediyesi bulunuyor.


Avrupa Yakası'nda yer alan ilçeler için telefon alan kodu 212, Anadolu Yakası'nda yer alan ilçeler içinse 216'dır.



BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi


BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYESİ

ADALAR

AVCILAR

BAĞCILAR

BAHÇELİEVLER

BAKIRKÖY

BAYRAMPAŞA

BEŞİKTAŞ

BEYKOZ

BEYOĞLU

ESENLER

EYÜP

FATİH

GAZİOSMANPAŞA

GÜNGÖREN

KADIKÖY

KAĞITHANE

KARTAL

KÜÇÜKÇEKMECE

MALTEPE

PENDİK

SARIYER

ŞİŞLİ

TUZLA

ÜMRANİYE

ÜSKÜDAR

ZEYTİNBURNU

BÜYÜKÇEKMECE

ÇATALCA

SİLİVRİ

SULTANBEYLİ

ŞİLE

ARNAVUTKÖY

ATAŞEHİR

BAŞAKŞEHİR

BEYLİKDÜZÜ

ÇEKMEKÖY

ESENYURT

SANCAKTEPE

SULTANGAZİ


BAĞLI...