17 / 05 / 2024

istanbuldaki iskeleler

istanbuldaki iskeleler

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İDO'nun Sirkeci ve Harem iskelelerindeki mevcut ticari yapılarla Beşiktaş ve Adalar'daki iskelelerinin ek işletme binalarının planlara işlenmesini onayladı.

Bodrum'daki kaçak yapı ve iskeleler yıkılıyor!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum'daki kaçak yapı ve iskelelerin yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

İskeleler için yasal düzenleme geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sahillere çeki düzen vermek için harekete geçiyor. 81 ile gönderilecek genelgeye iskeleler için yeni imar planları hayata geçiyor. 

Taksim Camii'nde iskeleler kaldırıldı!

İnşaatının yüzde 95'i tamamlanan Taksim Camii'nde şerefeler ve iskeleler kaldırıldı. Minarelerin görüntülendiği caminin açılışı Ramazan'da yapılacak.

Taksim Camii 13 Nisan'da açılacak! Yüzde 95'i bitti!

Taksim Camisi inşaatında sona geliniyor. Şerefeler tamamlanıp iskeleler kaldırılınca cami ve minare göründü. Yüzde 95’i biten caminin Ramazan ayına (13 Nisan) yetişeceği açıklandı.

MUÇEV'e kiraya verilen iskeleler meclis gündeminde!

MUÇEV'e kiraya verilen kıyı, sahil ve iskeleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beylikdüzü'ndeki 590 daireli sitede iskeleli yaşam!

Beylikdüzü'ndeki 590 daireli sitede mantolama için iskeleler kurulu olmasına rağmen, 2018 yılının Haziran ayından itibaren bitmeyen çalışmalar site sakinlerini canından bezdirdi...

Marmaris ve Datça'daki imara aykırı yapılar denizden denetlendi!

Marmaris ve Datça'daki kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin denetimler denizden yapıldı, kıyı şeridinde imara aykırı olduğu tespit edilen inşaat ve iskeleler incelendi.

Beykoz sahil genişletme çalışmalarında 2. etap tamamlandı!

Beykoz sahil genişletme çalışmalarında 2. etap tamamlandı. Projede yaya, bisiklet yolu ve iskeleler bulunuyor.

Kanlıca'dan Paşabahçe'ye 3 bin 700 metre yürüyüş keyfi!

Kanlıca'dan Paşabahçe'ye uzanan 3 bin 700 metrelik sahilde yaya, bisiklet yolu ve iskeleler hizmete açıldı. 

Agora Antik Kenti'nde restorasyon başladı!

İzmir'de yer alan tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ismini veren Agora Antik Kenti içinde bulunan kemerlere iskeleler kuruldu, restorasyon çalışması başlatıldı.

Kabataş Martı Projesi'nde son durum!

"Martı Projesi" olarak da bilinen "Kabataş Transfer Merkezi Projesi"nde denize doğru uzanacak iskeleler için kazık çakma işlemleri tüm hızıyla sürüyor.

Kabataş Martı projesi şekillenmeye başladı!

İstanbul Kabataş sahilinde yapımına başlanan "Kabataş Transfer Merkezi Projesi" bütün hızıyla sürüyor. Kanatları açık bir martı şeklinde tasarlandığı için kamuoyunda Martı Projesi olarak da bilinen projede denize doğru uzanacak olan iskeleler için kazık çakma işlemleri açığa doğru sürüyor.

İstanbul Kent Savunması'ndan Kabataş Martı projesine tepki!

28 Temmuz'da Kabataş martı projesi nedeniyle iskeleler ile Kabataş Meydanı kapatılacak. İstanbul Kent Savunması, 10 maddede Kabataş projesine karşı görselli bir metin hazırladı.

istanbuldaki iskeleler Haberi

istanbuldaki iskeleler

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Sirkeci ve Harem iskelelerindeki mevcut ticari yapılarla Beşiktaş ve Adalar'daki iskelelerinin ek işletme binalarının planlara işlenmesi onaylandı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısında, İDO iskelelerindeki yapıların planlara işlenmesine ilişkin komisyon raporları oylandı. 


Oylama sırasında AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP Grubu, İDO'nun özelleştirilmesinin sonuçlarının olumsuz olduğunu savunarak, raporlara ret oyu vereceğini açıkladı. AK Parti Grubu da kararın, yasal değişiklik nedeniyle kıyı işletmelerinin uygulama imar planına işlenmesinden ibaret olduğunu aktardı.


AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Lütfi Arı, İDO'nun özelleştirilmesinin vatandaşları mağdur etmediğini söyledi.


Raporların belediye tarafından özelleştirme şartlarında verilen hakların kullanılabilmesi için planlara işlenmesiyle ilgili olduğunu belirten Arı, "Neyin tartışıldığını anlamadım. İDO, başarılı bir şekilde özelleştirildi. Halkımızı ilgilendiren şehir hatları ayrılarak,...