20 / 05 / 2024

İstanbuldaki mezarlar

İstanbuldaki mezarlar

İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Adem Avcı, 1937'den bu yana tutulan İBB kayıtlarına göre İstanbul'da 4 milyona yakın mezarlık bulunduğunu belirterek, il genelinde 555 mezarlığın İstanbulluların kabristan ihtiyacına cevap verdi.

Dedelerinizin ve ninelerinizin mezarlarına sahip çıkın! İBB başkasına satabilir!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün tapusu alınmamış mezarların satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yer verdiği o paylaşım...

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

150 yıl sonra ortaya çıktı! Ünlü isimlerin mezarları binaların altındaymış!

Bir zamanlar ‘Ayaspaşa Mezarlığı’ olan Atatürk Kültür Merkezi'nden (AKM), Beşiktaş'ın stadına kadar binaların bulunduğu bölgenin imar açıldığı, definlerin üzerine binalar inşa edildiği ortaya çıktı.

Gaziantep’te 3 yeni proje için imzalar atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP'ın ortaklaşa gerçekleştireceği "Sütümü Soğutuyorum Değerini Arttırıyorum Projesi", "Dülük Kaya Mezarları Çevre Düzenlemesi Projesi" ile "Tilmen Höyük Çevre Düzenlemesi Projesi" nin işbirliği protokolüne imza atıldı. 

Erzurum Millet Bahçesi tarihi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek!

Erzurum Millet Bahçesi "Üç Kümbetler" olarak anılan anıt mezarların bulunduğu bölgede hayata geçirilecek. Millet Bahçesi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek…

Beşiktaş'a açık hava müzesi kurulacak!

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı. 

Evden pahalı fiyata mezarlık satılıyor!

İstanbul’da bazı kişiler, gözde mezarlıklardan vaktiyle aldıkları yerlerini astronomik fiyatlarla satmak istiyorlar. Ancak yetkililer ise “Mezarlar sadece aile fertlerine devredilebilir” diyor.

Dikey mezarlar geliyor, mezarlık sorunu çözülüyor!

Son 50 bin yılda yeryüzünde 101 milyar insanın yaşayıp öldüğü söyleniyor. Bugünkü nüfusun yedi milyarı aştığı ve bunların önümüzdeki yüzyıla dek öleceği düşünüldüğünde bu insanların nereye gömüleceği konusu için çözüm önerileri düşünülüyor.

Şanlıurfa Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

İzmit'te bina inşaatı kazısında Roma mezarı bulundu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, İzmit'te yeni hizmet binasının temel kazısına başladı. İnşaat sırasında Roma dönemine ait mezarlar bulundu.

İnşaat kazısında Roma dönemine ait mezarlar çıktı!

İZMİT'te, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) yeni hizmet binasının temel kazısı sırasında Roma dönemine ait mezarlar çıktı.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

Milas'ta inşaat temelinden tarihi mezarlar çıkıyor!

Muğla Milas’taki Fabrika Sokak’ta yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarılan mezar sayısı 18 oldu. İnşaat temeli kazısından çıkan mezar sayısı arkeologları şaşırttı.

İstanbuldaki mezarlar Haberi

İstanbuldaki mezarlar

Yapılan araştırmaya göre, taraftar mezarı, fotoğraflı mezarlar, şato tipi mezarlar ve hikayelerle dolu gösterişli mezar taşları için harcanan tutar Türkiye ekonomisi için hatırı sayılır bir yer tutuyor.


Kaliteli malzemeden yapılan bir mezara ortalama 2 bin 250 lira fiyat biçilirken İstanbul'da kayıtlı 4 milyon mezarda, yatırım bedeli 4,5 milyar lira olan 3. köprüden iki tanesini karşılayacak tutarda mermer-granit bulunuyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanı Adem Avcı, 1937'den bu yana tutulan İBB kayıtlarına göre İstanbul'da 4 milyona yakın mezarlık bulunduğunu belirterek, il genelinde 555 mezarlığın İstanbulluların kabristan ihtiyacına cevap verdiğini söyledi.


TOPRAK OLDUKTAN SONRA TEKRAR DEFİN YAPILABİLİR

İslam Hukuku Profesörü Cevat Akşit ise 1967 yılında uluslararası bir sempozyumda sunduğu mezarlık ekonomisi ve çevresel etkileri konulu araştırmasına göre o dönem Türkiye'de bulunan mezarlıklarda kullanılan...