05 / 05 / 2024

istanbuldaki plajlar ve fiyatları

istanbuldaki plajlar ve fiyatları

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt: " İlimizde 80 yüzme alanı var. Şu an için kötü kalitede su bulunmamaktadır " dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Halk plajları lüks otellere mi tahsis edilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, lüks otellere gidemeyen vatandaşların faydalandığı halk plajlarını lüks otellere tahsis etmek için ihale açtı

Halk plajları ihale edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde belli sayılarda, deneme amaçlı bu sene başlıyoruz, halk plajları ihalesi yapacağız" dedi.

Yunanistan Adalarını, Kamu Binalarını ve Limanlarını satıyor!

Yunanistan, ekonomik kriz sebebiyle parsel parsel topraklarını satıyor. Adalarını, limanlarını, plajlarını ve stadyumlarını satılığa çıkaran ülke, 50 milyar euro gelir hedefliyor.

Plajların su kalitesine internetten takip!

TÜBİTAK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geliştirdiği proje kapsamında Türkiye kıyılarındaki bin 112 plajın yüzme suyu kalitesi takibe alınacak. Uygulama ile dileyen herkes, internet üzerinden plajların durumu hakkında bilgi alabilecek.

Sıcaktan bunalan plajlara koşuyor!

Sıcak hava tüm Türkiye'de etkili olmaya devam ederken, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Muğla'da yaşayanlar ile turistlerin büyük bölümü plajları ve akarsu kenarlarını doldurdu. Dalyan Iztuzu Plajı, sıklıkla tercih ediliyor.

Karasu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor!

Romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilen ince taneli kumu ve temiz suyuyla Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı konumundaki Karasu, 20 kilometreye yaklaşan geniş kumsalıyla Türkiye'nin ender plajlarından biri olarak dikkati çekiyor.

Karasu, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor!

Romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilen ince taneli kumu ve temiz suyuyla Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı konumundaki Karasu, 20 kilometreye yaklaşan geniş kumsalıyla Türkiye'nin ender plajlarından biri olarak dikkati çekiyor.

En çok rağbet gören komşu adası Kos!

Türkiye'ye en yakın Yunan adası olan, Bodrum Yarımadası'na sadece 8 mil uzaklıktaki Kos, karakteristik özellikler taşıyan tarihi şehir merkezi, plajları ve restoranlarıyla Türklerin de favori tatil rotaları arasına girdi.

İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların temiz, nezih ve güvenli ortamlarda deniz keyfi yaşamaları için plajlarda hizmet vermeye devam ediyor. İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü: Foça plajları mükemmel!

Yaz ayları geldi çattı, sıcaktan bunalanlar kendini plajlara attı. Bu noktada hergün ve her haftasonu binlerce kişinin denize girip serinlediği Ege kıyılarında, en temiz plajlar arasında Foça ve civarındaki plajların olduğu ifade ediliyor.

Çevre Bakanlığı'ndan Ölüdeniz ve Belcekız plajları açıklaması!

Bazı basın yayın organlarında “Yılda 8 milyon getiren Ölüdeniz 2 milyon 690 liraya gitti, Ölüdeniz ve Belcekız plajları ihalesi tepki çekti” şeklinde beyanlar yer almıştır. İddialar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Akçapınar ve Ölüdeniz plajlarının ihalesi durduruldu!

Muğla'da yer alan Ölüdeniz ve de Akçapınar Plajı'nın özel şirkete kiralanmasının ardından açılan dava sonucunda mahkeme, yürütmenin durdurulmasına hükmetti. Ölüdeniz ve Akçapınar Plajı ihalesinin yürütmesi durduruldu.

istanbuldaki plajlar ve fiyatları Haberi

istanbuldaki plajlar ve fiyatları

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün son analizlerine göre, kentteki 69 yüzme alanındaki deniz suyunun "iyi", 11'inin ise "yeterli" kalitede olduğu tespit edildi.


İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, kentte plaj alanı olarak belirlenen 80 noktada, 15 Mayıs'tan itibaren denetimlerine başladı. Ekiplerin 15 günde bir yaptığı son analize göre, İstanbul'daki 69 yüzme alanının "iyi kalite", 11 yüzme alanının ise "yeterli kalite"de deniz suyuna sahip olduğu belirlendi. "Kötü kalite"de suya ise rastlanmadı. 


İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insan sağlığı ve çevreyi koruma adına 15 günde bir deniz suyu analizleri yaptıklarını belirtti. 


Çalışmaları, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı...