02 / 05 / 2024

istanbuldaki uluslararası sermayeli gayrimenkul şirketleri

istanbuldaki uluslararası sermayeli gayrimenkul şirketleri

Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'ne göre İstanbul'da faaliyette bulunan uluslararası sermayeli şirketlerin 11 bin 847'si toptan ve perakende ticaret, 5 bin 194'ü gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor.

İstanbul'da 5 bin 194 uluslararası sermayeli gayrimenkul şirketi var!

Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'ne göre İstanbul'da faaliyette bulunan uluslararası sermayeli şirketlerin 11 bin 847'si toptan ve perakende ticaret, 5 bin 194'ü gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor.

Uluslararası sermayeli 9 inşaat şirketi yabancı ortak iştiraki gerçekleşti!

Kayıtlı sermayesi 500 bin doların üzerinde olan 71 uluslararası sermayeli şirket, şube kuruluşuyla yabancı ortak iştiraki gerçekleşti. Bu şirketlerin 9'u gayrimenkul kiralama ve inşaat iş faaliyetleri sektöründe bulunuyor.

İstanbul'daki 4 bin 287 uluslararası sermayeli şirket gayrimenkul sektöründe!

Türkiye'de faaliyet gösteren toplam 43 bin 935 uluslararası sermayeli şirketin yarısından fazlası İstanbul'da faaliyet gösteriyor. 4 bin 287'si gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri, 3 bin 538'i imalat sanayisi sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

İki yabancı şirketin biri İstanbul'da!

Türkiye'deki 41 bin 131 uluslararası sermayeli şirketin, 24 bin 489'si İstanbul'da. Bu rakamla İstanbul, yabancı ortaklı şirketlerin illere göre dağılımında ilk sıraya yerleşiyor. İstanbul'u 4 bin 365 şirketle Antalya izliyor.

İki yabancı şirketten biri İstanbul'da!

AA muhabirinin Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, İki yabancı şirketten biri İstanbul'da. Türkiye'de faaliyet gösteren 41 bin 131 uluslararası sermayeli şirketin yarısından fazlası İstanbul'da bulunuyor.

Uluslararası yatırımcılardan 675 milyon dolar geldi!

Uluslararası net doğrudan yatırım girişi, ağustosta 675 milyon dolar olurken, ocak-ağustos döneminde 8 milyar 639 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Ağustos'ta 258 uluslararası sermayeli şirket kuruldu.

Şirketler çevre dostu binaları tercih ediyor!

Ondan fazla şirket, çevre dostu yeşil bina özelliğini, yeşil binalar danışmanlık şirketi Altensis rehberliğinde tescil ettirdi. Aralarında uluslararası sermayeli şirketlerin de bulunduğu 11 şirket, yeşil bina özelliğini LEED sertifikası ile tescilledi.

10 ayda 92 milyar dolarlık yabancı yatırım!

Uluslararası net doğrudan yatırım girişi, ekimde 628 milyon dolar olarak gerçekleşti. 10 aydaki yatırım girişi ise 9 milyar 226 milyon dolar oldu. Ekim itibariyle 2 bin 180 uluslararası sermayeli şirket ve şube kuruldu...

Yabancı şirketlerin gözdesi İstanbul oldu!

Uluslararası doğrudan yatırım verilerine göre, bu yılın eylül ayı itibarıyla uluslararası sermayeli şirket sayısı 35 bin 702’ye çıktı ve bu şirketlerin yarısından fazlası İstanbul’ da...

34 bin 479 uluslararası sermayeli şirketin yarısı İstanbul'da!

Türkiye'deki 34 bin 479 uluslararası sermayeli şirketin yarısından fazlası İstanbul'da faaliyet gösteriyor. Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, Haziran 2013 itibarıyla yabancı ortaklı şirketlerin en fazla faaliyet gösterdiği il İstanbul oldu.

4. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 13 Kasım'da yapılacak!

4. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 13 Kasım günü Four Seansons Hotel'de Sürdürülebilirlik Küresel Rekabet konusuyla gerçekleştirilecek...

Uluslararası Antalya Kum Festivali, yıkım şenliği ile sona erdi!

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Festivali, yıkım şenliği ile sona erdi. Ziyaretçiler beyzbol sopaları kullanarak 4 heykeli yıktı

İMSAD ve TÜSİAD'dan 4. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi!

İMSAD tarafından 2009 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi bu yıl TÜSİAD’ın stratejik iş ortaklığında 13 Kasım’da Four Seasons Bosphorus’ta düzenleniyor

istanbuldaki uluslararası sermayeli gayrimenkul şirketleri Haberi

istanbuldaki uluslararası sermayeli gayrimenkul şirketleri

Ekonomi Bakanlığı, haziran ayına ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni"ni yayımladı.


Buna göre, haziranda 597 milyon dolarlık uluslararası net doğrudan yatırım girişi gerçekleşti. Uluslararası yatırımcıların Türkiye'deki yeni veya mevcut şirketleriyle iştirak ettikleri yerli sermayeli şirketlerdeki ortaklık paylarına ilişkin transferleri içeren sermaye girişi haziranda 272 milyon dolar olurken, bunun 180 milyon dolarlık bölümü AB ülkeleri kaynaklı gerçekleşti.


Bu yılın ocak-haziran döneminde ise net doğrudan uluslararası yatırım girişi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 azalarak 3 milyar 844 milyon dolar oldu. Uluslararası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi de bu yıl toplam 2.2 milyar dolar olarak hesaplandı. 


Ocak-haziran dönemindeki uluslararası doğrudan yatırım girişinin 607 milyon doları imalat sektöründen, 255 milyon doları mali aracı kuruluşların faaliyetleri sektöründen kaynaklandı. Söz konusu dönemdeki nakit...