04 / 05 / 2024

İstanbulun büyük parkları

İstanbulun büyük parkları

1991 yılında İstanbullular süper bir parka kavuşacakmış. Taksim-Maçka arasında yapılması düşünülen park 250 bin metrekare alanı kapsayacakmış. Avam projesi tamamlanan, 20 milyara mal olacak ''Demokrasi Parkı''nda teleferik sistemi de olacakmış.

Trabzon Büyükşehir'den okullara çocuk parkı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, okulların bahçelerini çocuk parklarıyla donatıyor. Bu şekilde son 2 yılda 24 adet oyun parkı inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’a her yıl en az 10 oyun parkı kazandırmayı planlıyor.

Ordu Büyükşehir'den 19 ilçeye park!

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı çalışmaları Ordu geneline yayan Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede hayata geçirmeyi planladığı oyun parklarının montajını yapmaya başladı.

Büyükçekmece'deki park sayısı artacak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çocukların sağlıklı gelişimleri için çocukluklarını daha mutlu yaşayabilmeleri için bu parkların sayısının arttırılacağını söyledi.

Konya Büyükşehir'den 2 yılda 700 park!

Köyden mahalleye dönüşen tüm yerleşim yerlerine park kazandırma çalışmalarını sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, 687 mahalle parkını tamamladı. Yıl sonuna kadar 700’e ulaşacak mahalle parkları 30 milyon liraya mal olacak.

Büyükçekmece'nin parkları yenilendi!

Türkiye'nin en fazla yeşil alanına sahip ilçelerinden biri olan Büyükçekmece, yeni yapılan ve yenilenen parklarıyla hem yeşil alanlarını arttırıyor, hem de çok daha renkli bir görünüme kavuşuyor.

Samsun'daki 3 tabiat parkı Büyükşehir'e devredildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi daha önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı olarak ilan edilen Bayraktepe, Amazon ve Şahinkaya Kanyonu tabiat parklarını yapılan sözleşmeyle devraldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden parklara 2 milyon TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk uygulamasını Ocak ayında Balçova Şehit Teğmen Akın Akın Parkı’nda hayata geçirdiği ve büyük beğeni toplayan yeni nesil çocuk parklarını kentin diğer noktalarında da yaygınlaştırmak için çalışmalara başladı

Van Büyükşehir Belediyesi'nden 20 milyon TL'lik yatırım!

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Sönmez, açılışını gerçekleştirdikleri Kent Parkı’nın 470 bin metre kare alan üzerinde aynı anda binlerce yurttaşa hizmet verebilecek bölgenin önemli parklarından birisi olduğunu söyledi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 328 yeni park!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile mahalle olan tüm köylere ve beldelere örnek parklar yapıyor. Büyükşehir’in şu anda yapımı devam eden ve tamamlanan park sayısı 328’e ulaştı.

Kocaeli'ne Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı geliyor!

Kocaeli'nde Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkını hayata geçirmek için kollar sıvandı. Kartepe Uzuntarla mevkisinde yapılacak olan park, Afrika'daki doğal yaşam parklarını aratmayacak.

Büyükçekmece'de parklar ve spor alanları yapılacak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün direktifleri doğrultusunda yeni bir hizmet seferberliği başlatan belediye ekipleri Kumburgaz, Güzelce, Celaliye, Kamiloba, Tepecik ve Mimarsinan'da hummalı bir çalışma sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısı gerçekleşti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, kent gündemine ilişkin önemli karar görüşüldü. Toplantının ilk günüde, çevre ilçelerde bulunan ve mahalle statüsüne kavuşan köylere, oyun parkları yapılmasına ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.

1996 yılında Yenibosna'ya Türkiye'nin en büyük parkı inşa edilecekmiş!

1996 yılında Bahçelievler Belediyesi, Yenibosna'da Türkiye'nin en büyük parkını yapıyormuş. Belediyeye ait 92 bin metrekarelik arazide yer alacak park dünyanın sayılı parkları arasında yer alacakmış.

İstanbulun büyük parkları Haberi

İstanbulun büyük parkları



İstanbul'a süper park


Onay YILMAZ


Altyapı projesi tamamlanan ve Taksim-Maçka arasını kapsayan 250 bin metrekarelik bir alanda yapımı düşünülen ve yaklaşık 20 milyar liraya mal olacak olan ''Demokrasi Parkı'', İstanbul'a büyük bir nefes aldıracak.


Bölgedeki haksız işgalleri ortadan kaldıracak olan ve kentin güzelliğine büyük bir renk katacak ''süper park'' projesi içinde, giriş ve çıkışlarda kullanılmak üzere bir teleferik sistemi de yer alacak.




       İstanbul'a süper park


   İSTANBULLULAR süper bir parka kavuşuyor. Altyapı projesi tamamlanan ve Taksim-Maçka arasını kapsayan 250...