01 / 05 / 2024

İstanbulun ilk binaları

İstanbulun ilk binaları

1910'lu yıllarda otel olarak işletilmeye başlanan Büyük Londra Oteli, 1967 yılında Hüzmeli ailesi tarafından satın alınan ve 1982 yılına kadar otel olarak kullanılan tarihi binanın restore çalışmalarına devam ediliyormuş.

6 Şubat depremleri davasında ilk karar çıktı! 

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda ilk karar Şanlıurfa'da verildiği açıklandı. Şehirde 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı apartmanın müteahhidine 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği duyuruldu. 

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

Yeni binalar kendi enerjisini kendi üretecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yeşil binalara ve bu binaların sayılarının artırılması gerektiğini vurguladı. Buna göre yeşil bina sayısında 2017 yılından beri dünyada ilk 10 ülke arasında olan ve 2019'da altıncı sıraya yerleşen Türkiye, bugün Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Sanayi binaları ve depolara pandemi ilgisi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin verilerine göre, yeni sanayi binaları ve depoların yapılması için alınan ruhsatlarda 2020 yılında yüzde 44, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 65 arttı. Depolarda kiralar 1 yıl içinde yüzde 20’ye varan oranda yükseldi.

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım: Bina kimlik sistemi!

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım bina kimlik sistemi ile atılıyor. Bina kimlik sistemi ile kimlikli binalarda güvenli yaşam sunulacak. Peki bina kimlik belgeleri nasıl hazırlanacak?

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

İzmir'deki binaların yüzde 12’sinin ağır hasar alacağı açıklanmıştı!

17 Ağustos 1999 depreminden bir ay önce önde gelen deprem uzmanları İzmir’in “Deprem Master Planı”nı yapıldı, Türkiye’nin ilk deprem senaryo metni de hazırlandı. Binaların yüzde 12’sinin olası depremde ağır hasar alacağı uyarısı kağıt üzerinde kaldı.

Site ve binaların yönetimlerinde profesyonellik ilk sırada olmalı!

Siteler ve binalar, tesis yönetimlerinde profesyonel hizmet ve yönetim şirketlerini tercih etmeli. Böylece, profesyonel hizmet ve yönetim şirketleri uzmanlaşmış kadrolarla bu tesislere değer katar.

Sıfır Enerji Binalar ZeroBuild Forum’20’de masaya yatırılacak!

Dünya gündeminin ilk sıralara yerleşen Sıfır Enerji Binalar, 23-27 Eylül tarihleri arasında ZeroBuild Forum’20’de 35 ülkeden katılımcı ile görüşülecek.

Hava Harp Okulu binaları inşaatı için ihale yapıldı!

Yeşilköy'de, eski Atatürk Havalimanı'na yakın mesafede yer alan Hava Harp Okulu için yeni binalar yapılma kararı alındığı ortaya çıktı. TOKİ tarafından ilgili iş için 5 Mayıs'ta pazarlık usulüyle ihale düzenlendiği öğrenildi...

Depreme karşı bina güçlendirmesi ilk sıraya alınmalı!

Geçtiğimiz gün Manisa ve Elazığ'da meydana glen depremler sonrası en çok söylenen cümle "Depreme hazırlık için başta İstanbul olmak üzere binaların güçlendirilmesi gündemin ilk sırasında yer almalı" şeklinde...

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

İHH'dan İdlib'de dul ve yetim ailelerine konut yardımı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Pakistan'ın en önemli STK'larından Hubeyb Vakfı ile İdlib ilinde dul ve yetim aileleri için başlattığı konut projesi kapsamında inşaatı tamamlanan ilk binaların açılışını yaptı.

İstanbulun ilk binaları Haberi

İstanbulun ilk binaları



Büyük Londra Oteli eski görünümüne kavuşuyor


   ESKİ İstanbul'un ''Pera'' olarak bilinen ünlü semtinde yıllarca hizmet vermiş, dönemine göre ''modern'' mimarisi, servisi, mutfağı ile kentin ''yaşam ve hareketi''ni salonlarında toplamış tarihi otellerden biri, ''eski görünümüne'' kavuşturulurken, diğeri kaderini belirleyecek kararı bekliyor.


   Tepebaşı'nın tarihi iki otelinden, Büyük Londra ile Bristol otellerinden söz ediyoruz. Yunan asıllı Mimar Manoussos tarafından, 19. yüzyıl sonlarının Batı mimarisinden esinlenerek yapılan iki kardeş otelden...


   O yıllarda Glavani ailesine ev olarak, yapılan, 1910'lu yıllarda Dadria ailesi tarafından satın alınarak otel işletilmeye başlanan Büyük Londra Oteli, 1967 yılında yeniden el değiştirerek Hüzmeli ailesi tarafından satın alınmıştı. Hüzmeli ailesi...