08 / 07 / 2024

istanbulun ilk çılgın projesi

istanbulun ilk çılgın projesi

İstanbul'u boydan boya kat edecek olan bu metrolu demiryolu projesi, Haliç'i açılabilen bir sabit köprünün üzerinden geçtikten sora, Boğaz'ın Avrupa yakasın izleyecek ve Karadeniz kıyısında Kilyos'a kadar uzanacaktı.

Elinizdeki altınları bozdurmayın diyen Altın Kahini İslam Memiş çılgın rakamı resmen açıkladı! Adım adım yeni rekor

Altın fiyatları haftanın ilk günü de yükselmeye devam ederken Altın Kahini İslam Memiş ''elinizdeki altınları bozdurmayın'' diyerek gram altının geleceği çılgın rakamı resmen açıkladı. Adım adım yeni rekor geliyor. Son dakika İslam Memiş altın yorumu..

Hurda fiyatlarına çılgın zam! Hurda fiyatları bugün ne kadar oldu? 29 Ağustos 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına, haftanın ilk işlem gününde çılgın zam geldi. Dolar kurunun etkisi ile peş peşe zam gelen hurda fiyatları fahiş fiyatlara ulaştı. Peki bugün hurda fiyatları bugün ne kadar? Hurda fiyatları kaç lira? İşte 29 Ağustos 2022 hurda fiyat listesi...

Çılgın Sedat: Oğlum için evimi, yazlığımı sattım!

Çılgın Sedat, serebral palsi hastası oğlunun rahatsızlığından dolayı yaşadığı zorlukları anlattı. Oyuncu ve şarkıcı, ''Her şeyim gitti. Evimi sattım, arabamı sattım, yazlığımı sattım. Mal olarak her şeyi satarım ama onurumu satmam'' diye konuştu.

Mansur Yavaş: Çılgın değil, akıllı projeler yapacağım!

AK Parti adayı Mehmet Özhaseki ile polemiğe girmek istemediğini söyleyen Mansur Yavaş, Ankara için “çılgın" değil “akıllı" projeler üreteceğini söyledi.

Yargıtay imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını oluşturdu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yargıtayın imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını kaleme aldı...

ABD'nin hedefi çılgın projeler!

ABD’nin yeni hedefi Türkiye ekonomisi. ABD merkezli Bloomberg kanalı, Başkan Erdoğan’ın “çılgın projeler” olarak nitelediği dev projeleri yapan şirketlere yaptırım uygulanabileceğini açıkladı.

TürkAkım projesinde ilk hattın inşaatı tamamlandı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını söyledi.

Aziz Yıldırım'ın FB için hazırladığı çılgın proje!

Fenerbahçe'nin Başkanı Aziz Yıldırım, yeniden başkan adayı olduğunu açıkladı. Yıldırım'ın Fenerbahçe için hazırladığı projeler ise merak ediliyordu. İşte Yıldırım'ın çılgın projeleri...

Katar’da ilk gün 1.600 iş görüşmesi yapıldı!

MÜSİAD ana partnerliğini üstlendiği, Medya City tarafından organize edilen 2. Expo Turkey by Qatar Fuarı’nın ilk günü 1.600’ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleşti..

2018 çılgın projelerin yılı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu yıl İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk etabının tamamlanacağını, Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin yıl içinde ihalesinin yapılacağını belirtti.

Elon Musk'ın trafik çilesini bitirecek çılgın projesi!

Ünlü iş adamı Elon Musk,özellikle İstanbulluların artık bıktığı trafik çilesini çözecek projesini açıkladı. İşte Elon Musk'ın trafik çilesini bitirecek çılgın projesi...

Altın tahviline ilk gün 15 milyon liralık talep!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, " Altın tahviline ilk gün yaklaşık 15 milyon lira civarında talep geldi" dedi. Vatandaşların bu ilgisi kuyumcuları da harekete geçirdi.

Niğde'nin çılgın projesine ilk kazma vuruluyor!

Niğde Belediyesi’nin çılgın projesi olan “Şehir İçi Tünel Geçiş Projesi”nde önümüzdeki ay ilk kazma vuruluyor.

istanbulun ilk çılgın projesi Haberi

istanbulun ilk çılgın projesi

DENİZLER Kitabevi'nin 4 Haziran Cumartesi günü İstanbul Point Otel'de yapacağı nadir kitap müzayedesinde satışa konan eserler arasında bulunan 1876 tarihli 'Tunnel de Constantinople' İstanbul için sıra dışı harita, çizim ve bilgileri barındırıyor. Eugene Henri Gavand, Galata ile Beyoğlu arasında o dönem buhar gücüyle işleyen tarihi tüneli yapan mühendisti. 17 Ocak 1875 günü hizmete giren tünelin inşasının başarısı ve gördüğü ilgi üzerine Mühendis Gavand. zihninde hayalini kurduğu İstanbul Metrosunun ilk planlarını, harcama için gerekli kaynağı da göstererek 1876 yılında Osmanlı Devleti'ne sundu. Bu proje işte bu müzayedede bir örneği satılacak büyük boy kitap şeklinde sunulmuştu. Kitabın içinde tünelin yapım aşamaları, inşaat planları ile bina ve vagon kesitlerinin yanı sıra bir de büyük İstanbul metrosu projesi haritası yer...