30 / 07 / 2024

istanbul\'un kardeş ülkeleri

istanbul\'un kardeş ülkeleri

Türkiye'nin dışa açılma politikası ve kurduğu sıcak ilişkiler, son 20 yılda dünyanın dört bir yanından bin 42 kardeş getirdi!

Moussa Sow'un kardeşi abisine Acarkent'ten ev bakıyor!

FENERBAHÇE taraftarının unutamadığı isimlerden biri olan Moussa Sow'un sarı-lacivertli kulübe geri dönmeye hazırlandığı belirtildi. Senegalli golcünün İstanbul bulunan kardeşi Amadou Sow, abisi için ev bakmaya başladı.

İstanbul'un en çok turist çeken oteli: CVK Park Bosphorul!

Taksim Gümüşsuyu'nda tarihi dokuyu lüksle buluşturan CVK Park Bosphorus Hotel, açılışından itibaren çok kısa bir sürede istanbul'un en çok ziyaretçi ağırlayan oteli oldu.

İstanbul'un 100 binası kitabı yayınlandı!

KÜLTÜR A.Ş, 4. yüzyıldan bugüne İstanbul'un tarihine damgasını vuran 100 binayı bir kitapta topladı. Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, "istanbul'un 100 Binası" kitabını, araştırmacı-yazar Rose Mary Samanoğlu hazırladı.

Sembol İstanbul'un busidence konseptli C bloğu satışa sunuldu!

Karden İnşaat tarafından Bahçeşehir-Beylikdüzü Tem yolu bağlantısı üzerinde inşaatı devam eden Busidence konseptine sahip Sembol istanbul'un C blokunu satışa sundu..

Legoland İstanbul'un temeli atıldı!

Legoland Discovery Centre istanbul Genel Müdürü Sarper Hilmi Sunar, Legoland Discovery Centre istanbul'un bu yılın yaz aylarında ziyaretçileriyle buluşmaya hazır olacağını söyledi.

42 Maslak Contemporary İstanbul’un yeni iş ortağı!

Sanat ve yaşamın iç içe geçtiği 42 Maslak, Türkiye’nin ve bölgenin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’un ortak sponsoru olarak önemli bir iş birliğine imza attı.

Fatima kasabası ile Selçuk'un kardeş şehir anlaşması Cumartesi günü imzalanıyor!

Porteki z'de bulunan ve yılda 9 milyon turisti ağırlayan Fatima kasabası ile Meryem Ana Evi 'nin bulunduğu Selçuk'un kardeş şehir olma anlaşması Cumartesi günü imzalanıyor

Mall of İstanbul'un Mimari İstanbul'a geliyor!

Mall of İstanbul'un Mimari İstanbul'a geliyor. DDG’nin yetkilileri, tasarimini ustlendikleri 353 bin metrekarelik cok kullanim amacli projeleri Mall of Istanbul’un açılışı icin bu haftasonu Turkiye’ye geliyor.

Radisson Blu Hotel & Spa, İstanbul'un ilk Spa oteli oldu!

Carlson Rezidor Hotel Group’un Türkiye’deki aktif dokuz otelinden biri olan, İstanbul’un ilk SPA oteli “Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla” kentin gürültüsünden uzakta, İstanbul’un tatil tadındaki yeni şehir oteli olarak konumlandı.

Teknik Yapı Concord İstanbul'un yüzde 52'si satıldı!

Teknik Yapı, Fikirtepe'de hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi Concord İstanbul'un yüzde 52'sini 10 günde sattı. Fikirtepe'de ruhsat işlemlerini tamamlayıp satışa çıkan ilk projelerden olan Concord istanbul'un ilk etabında 622 daire yer alıyor.

Concord İstanbul'un yarısı 10 günde satıldı!

TEKNİK Yapı, Fikirtepe'de hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi Concord İstanbul'un yüzde 52'sini 10 günde sattı. Fikirtepe'de ruhsat işlemlerini tamamlayıp satışa çıkan ilk projelerden olan Concord istanbul'un ilk etabında 622 daire yer alıyor...

İstanbul'un dijital maketiyle projelere erken kontrol yolda!

GYODER Zirvesi'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, siluet sorununu çözebilecek ilginç bir proje anlattı. Topbaş, "istanbul'un dijital maketini yaptık. Projeleri yerleştirerek, İstanbul'a etkisini göreceğiz" dedi...

Erol Özmandıracı: Maslak, istanbul'un Soho'su haline gelecek!

Maslak, istanbul'un Soho'su haline gelecek Maslak ve Levent'in İstanbul'un yeni yüzü olduğunu söyleyen Erol Özmandıracı, "Londra Dubai ve New York'ta bu tip iş bölgeleri sanatla iç içe geçti. Maslak'ta da bu olmalı" dedi..

istanbul\'un kardeş ülkeleri Haberi

istanbul\'un kardeş ülkeleri


Kardeş kentler konusunda başı ise Türkiye'nin megakenti İstanbul çekti. 182 kardeşli İstanbul'u, İzmir, Bursa ve Ankara izledi. İstanbul'un 182 kardeşi arasında birbirinden ilginç yerler var. 'Tangocular' olarak bilinen Arjantin'in başkenti Buenos Aires, 1995 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi'nin kardeşi. Köln (Almanya), Barselona (İspanya) Atina (Yunanistan), Meksiko City (Meksika), Rio De Janeiro (Brezilya), Lizbon (Portekiz), Brüksel (Belçika) gibi dünyanın tanınmış kentleri, İstanbul'un kardeşleri arasında bulunuyor. Bunlarla birlikte, Türkiye'de de pek bilinmeyen Bangladeş'in Chittagong, Cezayir'in Constantine, Belarus'un Gomel, Çin'in Guangzhou kentleri de kardeş listesinde. 


İstanbul'un ilçeleri de, dünyanın öbür ucuna kadar ulaşarak kardeş kentler buldu. Şili'nin Provedancia kenti Ataşehir'in, Kolombiya'nın Ciudad Bolivar kenti Sancaktepe'nin, Çin'in Shijiazhuang kenti Eminönü'nün, Endonezya'nın Sigli Kasabası Pendik'in, Güney Kore'nin Kygnam-Masan kenti ile...