09 / 05 / 2024

İstanbulun Konaklama Kapasitesi Raporu

İstanbulun Konaklama Kapasitesi Raporu

TUROB Başkanı Bayındır:"Avrupa'daki doluluk oranları yüzde 50-60 arasında değişirken, İstanbul'daki otellerin doluluk oranları yüzde 90'lara kadar çıktı. Yoğun sezonda oteller neredeyse tam kapasiteyle hizmet veriyor"

Host Easy Konaklama Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Host Easy Konaklama Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Can Köseoğlu tarafından kuruldu. 

Londonist Dmc Yurtdışı Konaklama Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Londonist Dmc Yurtdışı Konaklama Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Asim Ertürk tarafından kuruldu. 

Miro Konaklama Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Miro Konaklama Turizm Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Sermir Doğan ve Özge Ozan Yener ortaklığında kuruldu. 

Cadde İstanbul Otel Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cadde İstanbul Otel Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Oral tarafından kuruldu. 

Öğrencilerin konaklama ihtiyaç haritası 7 Ağustos’ta açıklanıyor!

Öğrencilerin konaklama konusundaki ihtiyaç haritası 7 Ağustos’ta Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Jülide Erdoğan tarafından açıklanacak...

Şehir hastanelerinde hedef 40 bin yatak kapasitesi!

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Isparta'da, şehir hastaneleri konulu çalıştay gerçekleşti. Çalıştayda konuşan Çalıştaya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, şehir hastanelerinde 40 bin yatak kapasitesi amaçladıklarını söyledi.

Ava Hotel Konaklama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ava Hotel Konaklama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeliyle Alı Sangıan tarafından Fatih'te kuruldu.

Ankara Ulus'taki otellerin konaklama ihalelerine ilişkin sorunu TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara Ulus'ta bulunan otellerin konaklama ihaleleri kapsamına alınmamaları sorununu meclis gündemine taşıdı..

Başarı Yurt Ve Konaklama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Başarı Yurt Ve Konaklama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Yaren Tanrıverdi ve Hüseyin Ağaoğlu tarafından kuruldu.

As Atlas Konaklama Gıda Ve İnşaat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Atlas Konaklama Gıda Ve İnşaat Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Arzu Özaydın tarafından kuruldu. 

Öğrencilerin konaklama alanlarında yeni dönem başlıyor!

6 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, öğrencilere konaklama adına hizmet verecek işletmelerin yanı sıra ev sahipleri de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden ruhsat almak zorunda...

Çevreye duyarlı konaklama tesisleri artacak!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında turizm sektörü üzerine görüşlerini paylaştı. Gökkaya, Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri'nin sayısının artırılması konusunda çalışmaları anlattı.

Gemlik Karacaali’ye konaklama tesisi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, ikinci konaklama tesisini de Karacaali’ye kazandırdı.

İstanbulun Konaklama Kapasitesi Raporu Haberi

İstanbulun Konaklama Kapasitesi Raporu


Yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında yükselişini sürdüren Asya ile Avrupa'nın kesişim noktası İstanbul, konaklama ücretleriyle Madrid ve Atina'yı geride bıraktı.


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), İstanbul’un Konaklama Kapasitesi Raporu'nun ikincisini yayımladı. İstanbul’un mevcut otel sayısı ve konaklama kapasitelerinin detaylandırıldığı raporda, Avrupa ve Anadolu yakasında otel yatırımları açısından öne çıkan bölgeler ve devam eden yatırımlar da yer aldı.


Rapora ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan TUROB Başkanı Timur Bayındır,  İstanbul'un var olan eşsiz turizm zenginliğinin her geçen gün daha geniş kitlelere yayıldığını belirterek, "İstanbul'un marka değeri giderek yükseliyor. Tarih ve coğrafyadan kalan miras ile beslenen şehrimiz, gelişen teknoloji ve modern hizmetleri ile vazgeçilmez bir cazibe noktası haline geldi" dedi.


İstanbul'da konaklama sektöründeki en büyük payın tesis açısından 4 yıldızlı oteller, yatak kapasitesi...