21 / 05 / 2024

Ankara Ulus'taki otellerin konaklama ihalelerine ilişkin sorunu TBMM'de!

Ankara Ulus'taki otellerin konaklama ihalelerine ilişkin sorunu TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara Ulus'ta bulunan otellerin konaklama ihaleleri kapsamına alınmamaları sorununu meclis gündemine taşıdı..



CHP  Ankara  Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara Ulus'ta bulunan otellerin konaklama ihaleleri kapsamına alınmamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş tarafından yanıtlandırılmasını istesi.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, "Ankara'nın en önemli ticaret noktalarından biri olan Altındağ ilçesi Ulus'ta bulunan oteller, devlet ihalelerine girememekten ve davet alamamaktan şikayetçidir." diyerek bu bağlamda 5 soru sordu.

Yeşil'in soruları

1- Ulus bölgesi yenileme projesi kapsamında bölgenin turistik ve tarihi kent merkezi olması nedeniyle Ulus'ta bulunan otellerin konaklama ihaleleri kapsamında alınmamasının nedeni nedir?

2- Tüm dünya ülkelerinde tarihi kentsel merkezlerde turizm ve konaklama olgusuna önem verilirken, Ulus otelciliğinin gelişmesinin Ulus merkezi ekonomisine itici gücü ve kentsel canlılığa etkileri neden göz ardı edilmektedir? Ulus otelleri, turistik tur güzergahları kapsamında, seyahat acentalarının listesine konulmuş mudur?

3- Bakanlığınızca, ülke genelinde tarihi yerleşim yerleri içinde küçük-orta ölçekli ve butik otelleri geliştirmeye yönelik finansal kredi ve teşvik programı ve projeleri uygulanmakta mıdır? Uygulanıyorsa, bunlar nedir?

4- Ankara Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Ulus kentsel yenileme" projesine, Bakanlığınız müdahil olarak paydaş yapılmış mıdır?

5- Bu proje çerçevesinde; turizmin ve otelcilik sektörünün geliştirilmesine yönelik Ulus bölgesi için başlatılabn bir projeniz var mıdır?

 


Geri Dön