02 / 07 / 2024

istanbulun sayfiye yerleri

istanbulun sayfiye yerleri

Mütekabiliyet Yasası’nın ardından Türkiye’den gayrimenkul alımına Arap ülkelerinden yoğun talep gelmeye başladı. Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün vatandaşları 2013 yılında, Türkiye’den 3 bine yakın taşınmaz aldılar...

Sandıklı Hüdai Kaplıcası'na işyerleri inşa ediliyor!

Sandıklı Hüdai Kaplıcasına yapılacak olan işyerlerinin inşaatı hızla devam ediyor. Kaplıca’nın çehresini değiştirecek modern tasarımı ile hayata geçirilecek olan işyerleri Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında bir ilk olacak.

Emlak vergisi yatırma yerleri!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergiyi taşınmaz malın sahibi ödüyor. Peki, emlak vergisi nerede ödenir? İşte emlak vergisi yatırma yerleri..

Kayıt dışı işyerleri ve AVM'lere önlem alınmalı!

Adana ESOB Yeni Başkanı Nihat Sözütek, Adana esnafının en önemli sorunlarının başında kayıt dışı çalışan işyerleri ile her türlü ürün satışı yaparak küçük esnafa kepenk kapattıran AVM'ler olduğunu bildirdi.

MEB Emlak Danışmanlığı Sertifika Sınavı giriş yerleri!

Milli Eğitim Bakanlığı Emlak Danışmanlığı Sertifika Sınavı Sınav Giriş Yerleri duyurusunu sınavlar bölümünde yayınladı. Emlak Danışmanlığı Sertifika Sınavı, Sınava Giriş sınavı 11.10 2015 saat 10.00'da yapılacak.

Rönesans Konut Sayfiye projesinde kredi faizlerini düşürdü!

Rönesans Konut Kartal Yakacık'ta hayata geçirdiği Sayfiye Projesi'nden faiz oranı aylık yüzde 0,89'a düşürüldü. 303 konutun bulunduğu projede fiyatlar 311 bin ile 765 bin lira arasında değişiyor.

Düzce Belediyesi atıl işyerleri için trampa yapıyor!

Düzce Valiliğinin kalıcı konutlarda bulunan atıl işmerkezlerinin değerlendirme çalışmasının ardından Düzce Belediyesi de mülkiyetinde bulunan işyerleri için İl Özel İdaresi ile birlikte değişim programı hazırladı.

2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

İşyerleri apartman aidatı verir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak ödüyor. Peki, işyerleri apartman aidatı verir mi?

Habitat Mesire Yerleri Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Habitat Mesire Yerleri Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Polat ve Arif Arduç ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 28 Ağustos'ta Şişli, Cumhuriyet Mahallesi'nde kuruldu.

1937 yılında Fenerbahçe ve Kalamış sayfiye yeri olacak!

1937 yılında Prost'un hazırlamakta olduğu İstanbul Nazım İmar Planı'na göre Fenerbahçe, Kalamış ve Mecidiyeköy birinci sınıf sayfiye yeri haline getirilecekmiş. Bu bölgelerin imar planı beş senede tatbik edilecekmiş.

1937 yılında Prost sayfiye yerlerini belirleyecek!

1937 yılında İstanbul'un müstakbel imar planını hazırlayan Prost, İstanbul'un sayfiye yerlerini ve şehirleşecek bölgeleri de belirleyecekmiş. Prost, şehrin imar planını hazırlarken ihtiyaç olan yolları ve meydanları da belirleyecekmiş.

Vergi borcu ödeme yerleri!

Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vergi borcu ödeme yerleri nerelerdir? İşte yanıtı..

Giresun Kumyalı ve Sayfiye kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Giresun Görele ilçesine bağlı Kumyalı ve Sayfiye mahalleleri sınırları içerisinde belirlenen alanlar riskli alan ilan edildi. Bakanlar Kurulu kararı ile kentsel dönüşüme giren iki mahalleye ilişkin açıklama Resmi Gazete'de yayımlandı...

istanbulun sayfiye yerleri Haberi

istanbulun sayfiye yerleri

Araplar, ülkemizde önce İstanbul, Bursa, Yalova’yı keşfettiler. Türkiye, camiler, helal yemekler, alışveriş, ucuzluk, deniz ve dizilerin etkisiyle Arapları cezp etti. Zamanla, kaplıcaları ve denize yakınlığı dolayısıyla Bursa ve Yalova’ya yöneldiler. Şimdi sırada sayfiyeler var. Başta İstanbul’a yakın sayfiye yerleri olmak üzere yeşili bol, havası ve doğası temiz olan tüm ilçe ve köyleri benimsiyorlar. Sapanca, Çatalca ve Maşukiye gibi yerlerde orman içindeki çiftlik evleri satın alıyorlar.


Arapların, ülkelerinde herhangi bir kargaşa çıkması halinde yaşamak için ya da yazları tatil yapmak veya Ramazan’ı huzur içinde geçirmek için Türkiye’yi seçtiklerini söyleyen Sia&Moore Mimarlık’ın kurucusu Banu Altay, “Ortalama 10 kişiden oluşan bir Arap aile için İstanbul’daki stüdyo daireler yerine, İstanbul’a yakın sayfiyelerden çiftlik evleri almak daha cazip. Çok eşliliğin yaygın olduğu Arap kültürü dolayısıyla...