02 / 07 / 2024

Otomobil kredisi alacaklar dikkatli olun! Bankaların 'benim kaskom' şartı geliyor...

Otomobil kredisi alacaklar dikkatli olun! Bankaların 'benim kaskom' şartı geliyor...

Bankalar, otomobil alımlarında çeşitli bütçeye uygun krediler vermekteler. Bu kapsamda, bu krediler ile alınan otomobillerde bankalar, kasko poliçesini kendi kurumlarından yaptırılmasını talep ediyorlar.



Bankalar çeşitli otomobil kredileri ile beraber kasko yaptırma şartı getirdiği kaydedildi. Buna göre, otomobil kredisi ile alınan otomobillerde bankalar, poliçeyi de kendilerinin keseceğine dair şartlar getiriyorlar.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Tüketici dışarıdan fiyat almak istediğinde ise ‘kredi vermeyiz’ tehdidinde bulunuyor. Dışarıdan 18 bin TL'ye yapılabilecek olan kasko poliçesini bankalar 24 bin TL'den kesmekteler. Poliçenin yenileme döneminde ise müşteriye haber vermeden otomatik yenileme yapılmaktadır.

Otomobil kredisi alacaklar dikkatli olun! Bankaların benim kaskom şartı geliyor...

Müşteriler yapılan uygulamanın serbest piyasa şartlarına uymadığını belirterek, zorunlu kasko uygulaması yapan bankaların denetlenmesini talep ediyor. Geçen sene bir bankadan otomobil kredisi kullanan bir vatandaş, bankanın kredi için kasko poliçesini zorunlu tuttuğunu ifade ederek, “O dönem 2023 model aracım için geçen sene banka benden 19 bin lira kasko poliçe ücreti alındığını kaydetti.

Buna göre, o süreçte farklı sigorta firmalarından daha uygun teklifler almıştım. Fakat banka poliçeyi mecbur tuttu ve yaptırdık. Yenileme dönemi geldiğinde kendi isteğimle farklı bir sigorta şirketinden yaptıracağı belirterek, bunu kabul etmediler. ‘Krediyi geri çağırırız’ gibi bir tutum sergilendi. Bu kez de 22 bin lira ücret çıkardılar. Başka bir sigorta firması ise aracımın kasko poliçesi için 15 bin lira teklif verdi” diye ifade edildi.

Peugeot 408 Haziran kampanyası! Sıfır faizle 200 bin TL kredi veriliyor! Peugeot 408 fiyatı ne kadar?

Sıfır araçlar liste fiyatlarının altında satılıyor: Otomobil alacaklara müjde: 300 bin TL'lik indirimler başladı!

MG mayıs ayı kampanyasını duyurdu! MG HS modellerinde avantajlı kredi oranları ve cazip fiyatlar sizleri bekliyor...

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi


Geri Dön