28 / 04 / 2024

istanbulun tarihi zenginliği

istanbulun tarihi zenginliği

İstanbul büyük bir değişime hazırlanıyor. İndergi İstanbul'un 1/25.000'lik imar plan taslaklarından geleceğin İstanbul'unun ana hatlarını çıkarttı.

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

Selçuk Geçer dolarda tarihi zirve için tarih verdi! O gün cebinde 1 doları bile olan köşeyi dönecek

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasaları değerlendirerek dolarda tarihi zirve için tarih verdi. İşte doların şahlanacağı o tarih...

Siirt'teki tarihi çarşı için yıkım kararı!

Geçtiğimiz yıl Siirt Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından restore edilen tarihi Helvacılar Çarşısı için yıkım kararı alındı.

Bursa'daki tarihi Saatçi Köşkü restore edilecek!

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

Kocaeli'nde tarihi bina iş makineleriyle yıkıldı!

Kartepe ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina kimliği belirsiz kişilerce iş makinesiyle yıkıldı. Polis, iş makinesi operatörlerini yakalarken, operatörlere talimat veren kişiler ise hala aranıyor.

İstanbul'daki 12 tarihi eser için imar planı kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beyoğlu, Fatih ve Üsküdar ilçelerinde bulunan 12 tarihi eseri ihya edilmeleri için imar planlarına işleme kararı aldı. Karar Meclis'ten geçti.

TİKA, Kerkük'teki tarihi çarşı için onarım raporu hazırladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Kerkük'te yanan tarihi Kayseri Çarşısı'nın onarılması için bir rapor hazırladıklarını belirtti.

Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti...

İş GYO Kartal Manzara Adalar teslim tarihi!

İş GYO tarafından hayata geçirilen Kartal Manzara Adalar projesi 975 konuttan meydana geliyor. İş GYO Kartal Manzara Adalar teslim tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

Silivri, Tarihi Kale İçi Projesi'yle çekim merkezi olacak!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fatih Mahallesi’nde yapılan Tarihi Kale İçi Projesi çalışmalarını denetledi.

Silivri Tarihi Kale İçi Projesi başladı!

Silivri’nin en eski mahallelerinden olan Fatih Mahallesi’nde hayata geçirilecek Tarihi Kale İçi Projesi Yarbaşı Sokak’tan başladı.

Araplar Didim'den 500'e yakın villa aldı!

Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri, iklim yapısı ve cazip konut fiyatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Didim, İngilizlerden sonra Arapların da tercihi oldu. Körfez menşeli yatırımcılar, ilçede son 6 ayda 500'e yakın villa tipi konut aldı.

Emlak Konut Tarihi Kampanyası için son 3 gün!

Konut satışlarını canlandırmak amacıyla ilk kampanya girişimini 28 Temmuz tarihinde Emlak Konut GYO başlattı. Emlak Konut Tarihi Kampanyası için son 3 gün kaldı.

istanbulun tarihi zenginliği Haberi

istanbulun tarihi zenginliği

Aylardır yazılıyor çiziliyor, hummalı bir çalışma içerisinde İMP tarafından yürütülen çalışmalar nihayet son buldu. Merak edilen İmar Nazım Planı meclise sunuldu. Radikal değişimler içeren bu plandan sizler için önemli olduğunu düşündüğümüz noktaları vurguladık. Genel olarak iyi niyetli olarak tanımlanabilecek bu plan, umarız uygulama safhasında da aynı iyi niyet ve kararlılıkla hayata geçirilir.

 

İstanbul'un çok geç kalınmış kentsel planlama çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldüğü bugünlerde içerdiği yenilikler açısından çok fazla tartışılacağa benziyor.

İndergi olarak bu plan ile ilgili yaptığımız çalışmada planın can alıcı noktalarına dikkat çekmek ve çok kapsamlı olan bu çalışmanın neler getireceğini çözümlemenize yardımcı olmaya çalıştık.

...