05 / 05 / 2024

istanbulun taşı toprağı konut

istanbulun taşı toprağı konut

Türkiye genelinde yüzde 17'lik getiri oranı ile diğer bütün yatırım araçlarını geride bıraktı. İstanbul'da bu oran yüzde 22'ye yükseliyor. Satışlarını artırmak isteyen inşaat firmaları 80 aya varan faizsiz taksit seçeneğini giderek daha fazla kullanıyor..

İstanbul'daki konut fiyatları Miami ve Liverpool ile yarışıyor! Konut metrekare fiyatı yüzde 226 arttı!

İstanbul, Antalya, İzmir gibi kentlerin taşı toprağı altın hale geldi. Bu şehirlerdeki konutların fiyatları dünya metropolleri ile yarışır oldu. İşte ayrıntılar...

Tebernüş Kireçci'nin acı günü! Annesi vefat etti!

Tebernüş Kireçci'nin annesi Feriha Kireçci vefat etti. 75 yaşındaki Feriha Kireçci memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verilecek.

Tokat'ta sitenin istinat duvarı çöktü!

Tokat'ta bir mahallede sitenin istinat duvarı çöktü. Belediye ekipleri tarafından toprağın kaldırılması ve çöken alanın onarılması için çalışma başlattı.

Kanal İstanbul taşı toprağı altına çevirdi!

Türkiye’nin yüz akı projesi ‘Kanal İstanbul’un tüm ayrıntıları tek tek belirlendi. Son plana göre; kanal 45 kilometre uzunluğunda olacak şekilde hayata geçiriliyor.

Yüksek Mimar Mühendis Adnan Taşcıoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Adnan Taşcıoğlu 25 Ocak 2018 Perşembe günü yaşamını yitirdi. İTÜ mezunu Adnan Taşcıoğlu bugün toprağa verilecek. 

İstanbul konut fiyat artışında yine şampiyon!

'İstanbul'un taşı toprağı altın' sözü bir kez daha doğruluğunu kanıtladı. Türkiye genelinde satılık konut fiyatları en çok İstanbul'da yükseldi. 

İBB hangi ilçede ne kadar yatırım yaptı?

Taşı toprağı altın olan İstanbul'da yatırımlarına ara vermeden devam eden İBB, 13 yılda bir çok yatırıma imza attı. Peki İBB hangi ilçede ne kadar yatırım yaptı?

İzmir'e gayrimenkul yatırımı yapan kazanıyor!

İzmir Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, bölgede gayrimenkul ve inşaat sektöründeki gelişmelerden bahsetti. Olgun, ''Taşı toprağı altın' sözünün artık yön değiştirdiğini gösteriyor' şeklinde konuştu.

Esenyurt'ta konut mağdurlarından tabutlu protesto!

Esenyurt’ta bir grup vatandaş, 5 yıl önce konut projesi için kişi başına 70 ila 200 bin lira ödedikleri 2 inşaat firmasını, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle toprağa tabut gömerek protesto etti.

Konutta yükselen değer Türkiye!

Son yıllarda inşaat atağına kalkan Türkiye’nin taşı-toprağı altın... Ev fiyatlarındaki yüzde 13.9’luk artışla dünya lideri olduk. Böylece dünyanın yükselen değeri haline geldik

Hilmi Türkmen: Üsküdar 3 kat büyüyecek!

Göreve geldiği 2 yılda Üsküdar'a 200 eser kazandırdığını söyleyen Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Mega projeler sayesinde Üsküdar'ın taşı toprağı artık yakut. Biz belediyeciliği, kendimizi halkın yerine koyarak yaparız'' dedi.

İstanbul'da konut yatırımı dolardan daha değerli!

"İstanbul’da konut yatırımı enflasyona göre de, dolara göre de, altına göre de finansal araçlardan çok daha fazla kazandırmış. Bu nedenle İstanbul’un taşı toprağı altından da dolardan da daha değerli."

Son 10 yılda yatırımlar taşa, toprağa ve çimentoya yapıldı!

Türkiye ekonomisinin performansına 10 üzerinden 7 veren Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, son 10 yılda yatırımların çoğunun taşa, toprağa ve çimentoya yapıldığı eleştirisini getirdi.

istanbulun taşı toprağı konut Haberi

istanbulun taşı toprağı konut

TÜRKİYE'NİN hemen her yerinde markalı yeni konut projeleri üretiliyor. Satış kampanyaları ise hız kesmiyor. Türkiye'de iki tip konut yatırımcısı var. Yüksek gelir düzeyine sahip insanlar yatırım amaçlı konut alırken, orta gelir grubunda olanlar ise daha iyi bir çevre ve güvenli binalarda yaşamak için yatırım yapıyor. Markalı konut projelerinin yanı sıra kentsel dönüşüm çerçevesinde semtlerde de eski binalar yıkılıp yerlerine yeni konut projeleri yükseliyor. Deprem ülkesi olan Türkiye'de, İstanbul'dan Ankara'ya ve İzmir'den Konya'ya kadar birçok şehirde üretilen yeni konut projeleri iyi kazanç sağlıyor... 


EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM 

Konut, yatırımcısına da çok kazandırıyor. Türkiye'de yatırım araçlarına bakıldığında en çok kazandıran yatırımın konut olduğunu söylemek mümkün. Araştırma kuruluşu Reidin Emerging Markets'in yaptığı yıllık finansal yatırım araçları araştırmasına Yatırım araçlarının getiri değişimleri (%) Konut satış...