03 / 05 / 2024

istanbulun yeni seyir terası

istanbulun yeni seyir terası

Bozdoğan Kemeri'nin seyir amaçlı olarak kullanımına yönelik olarak Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü’nce hazırlanan Alternatifli Projelere göre, Atatürk Bulvarı’nın her iki yakasında yer alan parklarla kemer gezi-seyir amaçlı olarak kullanılabilecek...

Borsada primli seyir: İstikrarlı yükseliş için 7600 seviyesi önemli!

Borsa İstanbul, geçtiğimiz 2 haftada jeopolitik riskin etkisiyle volatil bir seyir izlerken, yeni haftaya pozitif yönde başlangıç yaptı. Uzmanlar yükselişin devamı için 7600 puan seviyesinin önemine dikkat çekiyor.

Euro/TL kurunda yeni rekor! Doları ezdi geçti! Elinde 1 euro bile olanlar hemen bu rakama bakın!

Dolar/TL gün içerisinde 26.22TL'ye yükselerek tarihi zirvesinin altında yatay bir seyir izlerken Euro TL ise 28.77 TL seviyesi ile yeni rekorunu kırdı, doları ezdi geçti! Elinde 1 euro bile olanlar hemen bu rakama bakın!

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Küresel piyasalar, Fed'in para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yeni haftaya negatif bir seyir ile başlarken, Fed Başkanı Powell ve diğer Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacağı sözle yönlendirmeler yatırımcıların da odağında yer alıyor.

İşte 10 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları yeni haftada nasıl seyredecek?

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomiye ilişkin veriler ile karışık bir seyir izledi. Yeni haftada ise piyasaları yurt içi ve yurt dışında açıklanacak yoğun bir veri takvimi bekliyor. Pay piyasaları, dolar ve altın haber akışına göre yönünü tayin edecek.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Yeni haftada konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bankaların kredi faiz oranları son haftalarda oldukça durağan bir seyir izliyor. Konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı?

Çanakkale'ye yeni cazibe merkezi geliyor!

Karasal Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi sosyal donatıları ve seyir terasıyla yeni bir cazibe merkezi oluşturacak. 100 metre yüksekliğindeki kulenin yüzde 55'i tamamlandı.

Eskişehir'de otobüs şoförleri için sosyal tesis inşa edildi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeni Seyir’ projesinin ilk icraatı olarak, otobüs şoförlerinden gelen yoğun talep üzerine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi içerisinde bulunan son durağa sosyal tesis inşa etti.

Yeni Foça'nın çehresi yenilendi!

Yeni Foça, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı kıyı düzenlemesiyle bambaşka bir çehreye büründü. Büyükşehir Belediyesi plajı, yürüyüş ve bisiklet yolları, seyir terasları ve yeşil alanlarıyla Yeni Foça sahilini adeta baştan yarattı.

Yeni Foça'nın çehresi değişti!

Yeni Foça, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kıyı düzenlemesiyle bambaşka bir çehreye büründü. Büyükşehir Belediyesi plajı, yürüyüş ve bisiklet yolları, seyir terasları ve yeşil alanlarıyla Yeni Foça sahilini adeta baştan yarattı.

Kızılcahamam'da Seyir Tepesi Sosyal Tesisleri inşa ediliyor!

Kızılcahamam’da yeni yapılacak belediye hizmet binası ve Seyir Tepesi Sosyal Tesisleri için temel atma töreni düzenlendi.

Kızılcahmam Seyir Tepesi Sosyal Tesisleri'nin temeli atıldı!

Ankara Kızılcahamam’da yeni yapılacak belediye hizmet binası ve Seyir Tepesi Sosyal Tesisleri için temel atma töreni düzenlendi.

Balıkesir Ören sahiline yeni düzenleme projesi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye tarafından Ören sahiline yeni düzenleme yapılması için proje hazırlanıyor. Ören Plajı için yapılması planlanan seyir terası, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunuldu.

istanbulun yeni seyir terası Haberi

istanbulun yeni seyir terası

Bozdoğan Kemeri'nin seyir amaçlı olarak kullanımına yönelik olarak Tarihi Çevreyi Koruma Müdürlüğü’nce hazırlanan Alternatifli Projelere göre, Atatürk Bulvarı’nın her iki yakasında yer alan parklarla kemer gezi-seyir amaçlı olarak kullanılabilecek. Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu projede istediği revizeleri tamamlarken kurul onayını müteakip yenileme çalışmalarına başlanabilecek.




Projeyle İstanbul’un en eski sukemeri ve 15 asrı aşkın bir süreyle kentin su ihtiyacının karşılanmasında su şebekesinin en önemli parçalarından biri olan Bozdoğan Kemeri’nin tarihi doku içerisinde, kültür fonksiyonyla birlikte korunması ve sürdürülebilirliği amaçlanıyor. 


1993'TE ÖZGÜN HALİNE KAVUŞTU


Kemer, Roma İmparatoru Valens tarafından 4. yüzyılın sonlarında tamamlandı.  Farklı dönemlerde Osmanlı sultanları tarafından restore ettirildi. Bugün ayakta kalan bölümü 921 metre ve deniz seviyesinden 63 metre yükseklikte. 1988 yılında İstanbul Belediyesi tarafından kemerin Atatürk Bulvarı üzerindeki kısmı temizlenerek, güçlendirildi....