04 / 05 / 2024

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Küresel piyasalar, Fed'in para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yeni haftaya negatif bir seyir ile başlarken, Fed Başkanı Powell ve diğer Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacağı sözle yönlendirmeler yatırımcıların da odağında yer alıyor.



Yatırımcıların gündeminde yer alan küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yeni haftaya negatif bir seyir ile başlarken, Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacağı sözle yönlendirmeler yatırımcıların da odağında yer alıyor.

Aktarılan detaylara göre, para politikalarına yönelik belirsizliklerin sürmesi piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor.

Verilen detaylara göre, Cuma günü açıklamalar yapan Fed yetkililerinin açıklamalarındaki "şahin" ton pay piyasalarında satış baskısının artmasına sebep olurken, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, çekirdek enflasyonun hareket etmemesinin rahatsız edici olduğunu, muhtemelen biraz daha sıkılaşmanın gerekeceğini kaydetti.

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Aktarılan bilgilere göre, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin de gelecek verilerin talep yavaşlamasının enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürdüğünü teyit etmemesi durumunda daha fazla faiz artışı yapılması konusunda rahat olduğunu bildirdi.

Makroekonomik veri tarafında da ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, Haziran ayında aylık bazda 4,7 puan artışla 63,9'a çıkarken, son 4 ayın en yüksek seviyelerine çıktı.

Kısa vadeli enflasyon beklentileri Haziran ayında yüzde 4,2'den yüzde 3,3'e inerek 2021 yılının Mart ayından bu yana en düşük seviyesini kaydederken, uzun vadeli enflasyon beklentileri yüzde 3 şeklinde oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön