04 / 05 / 2024

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye yönelik endişeler ve para politikasına yönelik belirsizlikler, varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.



Küresel piyasalar, yoğun makroekonomik veri takvimi ile dünya genelinde merkez bankası görevlilerinin sözle yönlendirmelerinin takip edileceği haftaya karışık bir seyirle başladı.

Dünya genelinde ekonomik aktiviteye yönelik endişeler ve para politikasına ilişkin belirsizlikler, varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

ABD'de devam eden borç limiti krizinden ziyade ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına yönelik soru işaretleri de fiyatlamalara dahil olmaya devam ederken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü sözle yönlendirmeleri başta olmak üzere hafta boyunca Fed yetkililerin gerçekleştireceği açıklamalar yatırımcıların odağına yerleşti.

Analistler, ülkede iş gücü piyasasında ve enflasyonda durağanlaşma eğiliminin ortaya çıkmasına karşın istenilen seviyeye gelmediğini kaydederek, bu durumun Fed'in gelecek dönem para politikalarına dair belirsizlikleri beslediğini belirtti.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön