16 / 05 / 2024

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin endişelerle yeni haftaya temkinli şekilde başladı.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'deki borç krizi, varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, geçen hafta cuma günü müzakerelerinin yeniden açmaza girmesiyle risk algısı güçlense de hafta sonu ABD Başkanı Joe Biden ile ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin bugün için yeniden görüşmek üzere anlaştığı yönündeki haber akışı risk algısını da törpülüyor.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, konuya ilişkin belirsizliklerin sürmesinin görece riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturmayı sürdürdüğünü kaydederek, ABD'nin 1 Haziran itibarıyla borçlarını ödeyemeyebileceği ihtimalinin piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırdığını dile getirdi.

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Yine verilen detaylara göre, diğer bir yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın cuma günkü açıklamalarında Fed'in faiz artışlarını durdurabileceği sinyali vermesi, pay piyasalarındaki satış baskısını da sınırladı.

Paylaşılan bilgilere göre, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründeki gelişmelerin kredi koşullarının sıkılaşmasına katkıda bulunduğunu, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar yükselmesinin gerekmeyebileceğini kaydetti.

Verilen bilgilere göre, Fed'in mevcut politikasını "kısıtlayıcı" şeklinde nitelendiren Powell, şimdiye kadarki sıkılaşmanın gecikmeli etkileri ve son bankacılık streslerinden kaynaklanan kredi sıkılaşmasının boyutu hakkında belirsizlikle karşı karşıya olduklarını da kaydetti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell, bankanın gelecek kararlarının verilere ve gelişen görünüme bağlı alınacağını da tekrarladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön