25 / 07 / 2024

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin endişelerle yeni haftaya temkinli şekilde başladı.




Yine verilen detaylara göre, söz konusu gelişmeler emtia fiyatlarının gerilemesine neden olurken, Brent petrolün varil fiyatı yeni haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,3 azalışla 74,8 dolara, bakırın libresi yüzde 1,2 düşüşle 3,68 dolara ve altının ons fiyatı yüzde 0,3 değer kaybıyla 1.973 dolara indi.

Aktarılan detaylara göre, Cuma günü New York borsasında S-P 500 endeksi yüzde 0,14, Dow Jones endeksi yüzde 0,33 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,24 oranında geriledi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni haftaya da karışık seyirle başladı.

Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı!

Avrupa'da cuma günü alış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, hafta sonu yaptığı açıklamada, ellerindeki verilerle faiz artışlarının durmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Enflasyon görünümünün uzun zamandır yüksek seyrettiğine dikkati çeken Lagarde, buna karşın para politikası adımlarında önemli yol katetiklerini belirtti.

Yine paylaşılan detaylara göre, Cuma günü Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,69, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,19, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,61 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 1,05 yükseliş gösterdi. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, yeni haftaya da yükselişle başladı.

Emeklilik 5 yıl öne çekiliyor! Tek tek açıklandı! Erken emekli olmak isteyenler dikkat! 

Altın fiyatları çakılıyor! Gram altın, çeyrek altın resmen eridi! 22 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları

Dolar rekor kırdı! 20 TL'yi aştı! Kıyıda köşede 1  doları bile olanlar yaşadı! Son dakika dolar kuru


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön