22 / 05 / 2024

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Küresel piyasalar, Fed'in para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yeni haftaya negatif bir seyir ile başlarken, Fed Başkanı Powell ve diğer Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacağı sözle yönlendirmeler yatırımcıların da odağında yer alıyor.



Yine aktarılan detaylara göre, söz konusu gelişmelerle para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay politika faizini yüzde 74 ihtimalle 25 baz puan artıracağı öngörülürken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın çarşamba günkü açıklamalarının piyasa beklentilerini etkilemesi de bekleniyor.

Cuma günü New York borsasında S-P 500 endeksi yüzde 0,37, Nasdaq endeksi yüzde 0,68 oranında ve Dow Jones endeksi yüzde 0,32 oranında geriledi. Bugün ABD borsalarında tatil nedeniyle işlem gerçekleşmeyecek.

Ayrıca Avrupa'da cuma günü alış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, bu hafta İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararları ve bölgede açıklanacak olan yoğun makroekonomik veriler yatırımcıların odağında yer alıyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda BoE'nin 25 baz puan faiz artırmasına kesin şekilde bakılırken, Banka'nın gelecek dönem politikalarına ilişkin yönlendirmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceği de öngörülüyor.

Ayrıca Cuma günü İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,19, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,41, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,34 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 0,47 oranında yükseldi. Yine verilen detaylara göre, Avrupa'da endeks vadeli kontratlar ise yeni haftaya düşüşle başladı.

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Asya'da ise pay piyasaları yeni haftaya satış ağırlıklı bir seyirle başlarken, Çin'de ekonomiyi desteklemek için atılan adımlar yatırımcıların odağında bulunmayı sürdürüyor.

Ayrıca Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) salı günü 1 ve 5 yıllık kredi oranlarında kesintiye gitmesi beklenirken, Çin hükümeti tarafından atılacak adımlara yönelik belirsizlik sürüyor.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, Çin hükümetinin atmış olduğu adımların şimdilik piyasa beklentilerini karşılamadığını kaydederek ülke ekonomisinde atılabilecek adımların da sınırlı olabileceği görüşünün yavaş yavaş öne çıktığını bildirdi.

Ayrıca verilen bilgilere göre, kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,2 oranında, Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1,2 oranında, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,5 oranında ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,8 oranında geriledi.

Yurt içinde cuma günü satış ağırlıklı seyreden ve yatırımcılar tarafından merakla beklenen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışın yüzde 0,36 altında 5.475,48 puandan tamamladı.

Dolar 2 gün sonra bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam verildi! Herkes hazır olsun!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması!

EYT'yi kaçıranlar hemen bu detaylara bakın! Kimlere kademeli emeklilik gelecek? Erken emekli olmak isteyenler dikkat! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön