30 / 04 / 2024

İstimlak tebliği ne demektir

İstimlak tebliği ne demektir

Özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak tebliği nedir?

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Trabzon Zağnos TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Trabzon Zağnos'ta yer alan 68 adet konut için kura başvuru dönemi 20 Mart'ta sona erdi. Projede başvuru bedeli olarak 2 bin TL kabul edildi.Peki Trabzon Zağnos TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Trabzon Pelitli TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Trabzon Pelitli Evleri'nde yer alan 2+1 ve 3+1 daireler kura yöntemiyle satışa sunuluyor. Projede daire fiyatları 82 bin 704 TL'den başlıyor. Peki Trabzon Pelitli TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Trabzon Zağnos kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Trabzon Zağnos'ta yer alan 68 adet konut satışa sunuluyor. Projede aylık 635,36 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor. Peki TOKİ Trabzon Zağnos kura çekilişi ne zaman?

2.derece ipoteğin 1. dereceye yükselmesinde ilgililere tebliği!

2.derece ipoteğin 1. dereceye yükselmesinde ilgililere nasıl tebliğ edildiği, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından açıklanıyor. İşte 2.derece ipoteğin 1. dereceye yükselmesinde ilgililere tebliği...

Sürekli atıksu izleme sistemleri tebliği!

Sürekli atıksu izleme sistemleri tebliği, 22 Mart 2015 tarihinde 29303 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ bu sistemlerin kurulması, işletilmesi ile ilgili uyulması gereken usul ve esaslarını düzenliyor...

Ev alana devlet desteği ne zaman başlayacak?

Ev alana devlet desteği ile, konut kredisi kullanan ve peşinat biriktirmekte zorlanan vatandaşlara peşinat konusunda yardım yapılması öngörülüyor. Peki, ev alana devlet desteği ne zaman başlayacak?

Kayaşehir 18. Bölge TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Kayaşehir 18. Bölge 1. Etap ile 2. Etap ve 19. Bölge'de yer alan toplam 1.100 adet konut kurayla satışa sunuluyor. Peki Kayaşehir 18. Bölge TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Kayaşehir 23. Bölge kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Kayaşehir 23. Bölge konut fiyatları 134 bin 570 TL'den başlıyor. Başvuruları Türkiye Halk Bankası A.Ş’nin yürüteceği projede 2+1 daireler bulunuyor. Peki TOKİ Kayaşehir 23. Bölge kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Trabzon Pelitli kura çekilişi ne zaman?

Aylık 516 TL'den başlayan taksitler ile konut sahibi olunabilen TOKİ Trabzon Pelitli'de daire fiyatları 82 bin 704 TL'den başlangıç gösteriyor. Peki TOKİ Trabzon Pelitli kura çekilişi ne zaman?

Milli emlak genel tebliği sıra no:336!

336 sıra nolu Milli emlak genel tebliği, 20 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ hazine taşınmazları için talep edilen ecrisimil esaslarını düzenliyor...

TOKİ Kütahya İnköy kura çekilişi ne zaman?

Daire fiyatları 107 bin 948 TL'den başlayan TOKİ Kütahya İnköy başvuruları tamamlandı. Projede yer alan 3+1 daireler kurayla satışa sunuluyor. Peki TOKİ Kütahya İnköy kura çekilişi ne zaman?

Kompost tebliği tam metni!

Bir faaliyet sonucunda ortaya çıkan veya işletmelerden kaynaklanan atıklar hakkında kompost tesislerinin teknik kriterlerinin belirlenmesine ilişkin Kompost tebliği, 5 Mart 2015 tarihinde 29286 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

İstimlak tebliği ne demektir Haberi

İstimlak tebliği ne demektir

İstimlak tebliği nedir?

İstimlak, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olarak biliniyor.   4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu istimlakin nasıl yapılacağını göstermek amacıyla çıkarılmış bir yasa olarak karşımıza çıkıyor.


İstimlak kanunu gereğince, Devlet olarak genel manada ifade ettiğimiz kamu tüzel kişileri; belediyeler, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, Üniversiteler, kamu yararı bulunan hallerde bedelini peşin ödeyerek kanunla gösterilen esaslara riayet ederek özel mülkiyette bulunan taşınmazları istimlak edebiliyor. Peki, istimlak tebliği nedir?


4650 sayılı Kanuna göre; istimlak işleminin yapılacağı gayrimenkul hak sahibine gönderilecek bilgilendirme yazısına istimlaj tebliği deniyor.İstimlak tebliği içerisinde;


- Kamulaştırılacak taşınmaz malın tapuda kayıtlı bulunduğu yer, mevkii, pafta, ada, parsel numarası, vasfı, yüzölçümü,


- Malik veya...