03 / 05 / 2024

İstinye arazisine kimler teklif verdi

İstinye arazisine kimler teklif verdi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul İstinye'deki 158 bin 498 metrekarelik arsanın satışı ihalesi için Emlak Konut GYO, Dap Yapı ve Tahincioğlu Gayrimenkul'ün teklif verdiğini duyurdu...

2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisine başvuru süresi 6 aylığına uzatılmıştı. Böylece 2B arazisi için son başvuru tarihi 7 Eylül olmuş oldu. Peki, bu süreçte 2B arazisine kimler başvurabilir?

Veraset ilamını kimler isteyebilir?

Veraset ilamı, bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden kalan mirasın ve mirasçıların kimler olduğunu gösteren belge oluyor. Peki, veraset ilamını kimler isteyebilir? İşte yanıtı..

Enerji kimlik belgesini kimler verebilir?

Düzenleme tarihinden itibaren 10 yıl süre ile geçerli olan ve 2017 yılına kadar alınmış olması gereken enerji kimlik belgesi nedir? Enerji kimlik belgesi nasıl alınır? Enerji kimlik belgesini kimler verebilir?

Değer artış kazancı vergisini kimler ödemez?

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisini kimler ödemez?

Apartmanda kimler oy kullanacak?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki, apartmanda kimler oy kullanacak?

Ataşehir Belediye arazisine rezidans mı yapıldı?

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP’li milletvekili eşi Gamze İlgezdi, bir inşaat firmasıyla ortak olarak belediye arazisine rezidans inşa etmiş.

Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir?

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile tahliye edilen riskli binadaki hak sahiplerinden koşulları taşıyanlara kira yardımı veriliyor. Peki, yeni düzenlemeler ile kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir?

Şufa hakkını kimler kullanabilir?

Paylı mülkiyete konu olan bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, önalım hakkını kullanılabiliyor. Peki, şufa hakkını kimler kullanabilir?

Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, kanun ve yönetmelikler ile ihaleye katılım kuralları belirleniyor. Peki, ihaleye katılım kuralları nelerdir? Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Emlak vergisi beyannamesi kimler verir?

Emlak vergisinde mükelleflerin beyanname vermeleri gerekiyor. Vergi, mükelleflerin yazılı beyanı üzerine tarh ve tahakkuk ettiriliyor. Peki, emlak vergisini kimler verir? Beyanname ne zaman verilir?

Apartmanda kimler yönetici olamaz?

Anagayrimenkulün sekiz ve daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması gerekiyor. Buna göre mesken ve dükkan sayısının en az 8'i bulması halinde apartmana yönetici seçilmesi gerekiyor. Peki, apartmanda kimler yönetici olamaz? Kimler olabilir?

Veraset ve intikal vergisini kimler ödemez?

Miras vergisi olarak da karşımıza çıkan veraset ve intikal vergisinin Tahakkukundan itibaren 3 yılda ve her yıl Mayıs ve Kasım aylarında ödenmesi gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kimler ödemez?

Emlak vergisini kimler ödemez 2015?

Türkiye sınırları içerisinde evi, işyeri, arsa ve arazisi olan kimseler 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Emlak vergisinde meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, emlak vergisini kimler ödemez 2015?

İstinye arazisine kimler teklif verdi Haberi

İstinye arazisine kimler teklif verdi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul İstinye'deki 158 bin 498 metrekarelik arsanın satışı ihalesi için Emlak Konut GYO, Dap Yapı ve Tahincioğlu Gayrimenkul'ün teklif verdiğini duyurdu. ÖİB'den yapılan açıklamada, nihai pazarlığın 15 Mayıs'ta gerçekleştirileceği belirtildi. Daha önce Maliye Hazinesi adına kayıtlı taşınmazlar, ÖİB idaresindeki TTA Gayrimenkul A.Ş.'ye devredilmişti. 


Sabah...