18 / 05 / 2024

İstinye-Çubuklu hattı

İstinye-Çubuklu hattı

Deniz ulaşımı sayesinde trafik rahatlayacak. İstinye-Çubuklu arasında açılacak olan deniz hattıyla günde 10 bin araç deniz hattıyla karşıya geçecek. Deniz hattının ilki İstinye-Çubuklu diğeri ise Mudanya-Büyükçekmece arasında olacak.

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı'nın inşaatı başlıyor!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İTÜ-İstinye Füniküler Hattı projesi için start verdi. 

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı için düğmeye basıldı!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İBB, İTÜ-İstinye Füniküler Hattı projesi için düğmeye bastı.

12 soruda İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı!

İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı nereden geçecek? Kaç istasyondan oluşuyor? Hangi hatlara entegre edilecek? İşte tüm detaylarıyla İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı...

İstinye-Çubuklu hattı ile iki yaka arası 7 dakikaya inecek!

İstanbul'da köprü trafiğinin azaltılmasına katkı sağlamak ve alternatif ulaşım imkanı oluşturmak üzere İstinye-Çubuklu arasında yeni yılın ilk aylarında gemilerle araç ve yolcu taşımacılığına başlanacak.

İstinye-İTÜ-Kağıthane Raylı Sistem Hattı ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye-İTÜ-Kağıthane Raylı Sistem Projesini ihaleye çıkarıyor. 8 kilometre uzunluğundaki metro hattı projesi Seyrantepe’den başlayarak Ayazağa’nın içinden geçip, İTÜ, İstinye Park AVM ve İMKB’den sonra İstinye’ye inecek.

İBB'de 2 yeni metro hattı çalışmalar başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 yeni metro hattı için düğmeye bastı. Metro hatlarından biri İstinye-İTÜ-Kağıthane diğeri ise Sabiha Gökçen Havalimanı - Viaport güzergahındaki metro hattı.

İstinye-İTÜ-Kağıthane Metro Hattı ihalesi 26 Kasım'da!

İstinye - İTÜ - Kağıthane Metro Hattı uygulamaya esas kesin proje hizmetleri işi ihalesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı.

İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattı hizmete alınacak!

UKOME kararıyla İstinye ve Çubuklu arasında arabalı vapur seferleri başlatılıyor.İstanbul'un köprü geçişlerindeki araç trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni bir arabalı vapur hattı hizmete alınacak.

İstanbul'a iki yeni deniz hattı geliyor!

Deniz ulaşımı sayesinde trafik rahatlayacak. İstinye-Çubuklu arasında açılacak olan deniz hattıyla günde 10 bin araç deniz hattıyla karşıya geçecek. Deniz hattının ilki İstinye-Çubuklu diğeri ise Mudanya-Büyükçekmece arasında olacak.

1976 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Çubuklu ile İstinye arasında yapılacakmış!

1976 yılında İstanbul trafiğine yeni çözüm yolu bulmak için yeni bir Boğaz Köprüsü veya tüp geçit inşasına karar verilmiş. Köprü için en uygun yer İstinye ile Çubuklu arası seçilmiş.

Yenikapı Maslak metro hattı için düğmeye basıldı!

Yenikapı'dan Maslak'a uzanan metro hattının İstinye ayağı için düğmeye basıldı. Sabah'ın haberine göre, İstanbul Boğazı'ndaki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeni bir metro hattı için çalışma başlatıldı.

İstanbul'a 'yeni metro hattı' müjdesi!

İstanbul Boğazı'ndaki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeni bir metro hattı için kollar sıvandı.Yenikapı'dan Maslak'a uzanan metro hattının 8 km'lik İstinye ayağı için çalışmalar başladı.

Yenikapı'dan Maslak'a uzanan metro hattının İstinye ayağı için düğmeye basıldı!

Kadir Topbaş'ın yerel seçim döneminde duyurduğu "Sarıyer, AyazağaİTÜ- İstinye Raylı Sistem Projesi" için çalışmalara başlanacak.Yenikapı'dan Maslak'a uzanan metro hattının İstinye ayağı için düğmeye basıldı.

İstinye-Çubuklu hattı Haberi

İstinye-Çubuklu hattı

Deniz ulaşımı sayesinde trafik rahatlayacak. İstinye-Çubuklu arasında açılacak olan deniz hattıyla günde 10 bin araç deniz hattıyla karşıya geçecek.

İstanbul'un trafiğine çözüm için iki yeni deniz hattı açılıyor. İlki İstinye-Çubuklu diğeri ise Mudanya-Büyükçekmece arasında olacak.


Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan proje İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yürütülüyor. Fizibilite çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan bu projenin yer tahsis işlemleri için Milli emlak Genel Müdürlüğü'yle görüşme yürütülüyor.


METROYA BAĞLANIYOR


Önümüzdeki ay açılması hedeflenen İstinye Çubuklu deniz hattı öncelikle Levent, Maslak, Sanayi Mahallesi ve ikinci köprünün trafiğini rahatlatacak. Şehir Hatları tarafından işletilecek hattan günde 10 bin aracın geçmesi hedefleniyor. Ancak asıl hedef yolcu ulaşımını bu güzergaha aktarmak.


YAYALARA RİNG HATTI


Bu hat sayesinde öncelikle Anadolu yakasının kuzeyinde (Paşabahçe/Beykoz) ve Avrupa yakasının güneyinde (Maslak, Sanayi Mahallesi ve Levent) yaşayan vatandaşlar Boğaz...