18 / 05 / 2024

İstinye ve Çubuklu arası arabalı vapur hattı

İstinye ve Çubuklu arası arabalı vapur hattı

UKOME kararıyla İstinye ve Çubuklu arasında arabalı vapur seferleri başlatılıyor.İstanbul'un köprü geçişlerindeki araç trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni bir arabalı vapur hattı hizmete alınacak.

1938'de 'Boğaz'ın süsü' olarak nitelendirilen Bebek ve İstinye arasındaki yalılar için yıkım kararı! 

1938 yılında Bebek ve İstinye arasındaki sahada yeni yol istikametinden dolayı burada bulunan yalıların yıkılmasına karar verilmiş. 

Beykoz Çubuklu'daki 149 bin 200 metrekarelik riskli alanın imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul, Beykoz, Çubuklu Mahallesi B Bölgesi'ndeki 149 bin 200 metrekarelik riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı askıya çıkarıldı.

Nidapark İstinye ve Nidapark Küçükyalı projelerinde şirket payı geliri yükseldi!

Emlak Konut GYO projelerinden olan Nidapark İstinye ve Nidapark Küçükyalı'da asgari şirket payı toplam geliri yükseltildi. İşte yeni rakamlar...

İstinye İnşaat Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

İstinye İnşaat Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cem GÖkgözoğlu tarafından kuruldu.

İstinye Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Poligon (İstinye) Mahallesi, Rezerv Yapı Alanına (380 Ada 24-25 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sarıyer Poligon Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Poligon (İstinye) Mahallesi, Rezerv Yapı Alanına (380 Ada 24-25 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Nazlı Çarmıklı ve Murat Gezer İstinye Park Residence'da oturacak!

Nazlı Çarmıklı ve Murat Gezer İstinye Park Residence'da 400 metrekare büyüklüğünde 6+1 dairede oturmaya karar verdi. Çift, şimdilerde evlerini dekore ediyor.

Mesa Çubuklu 28'de 60 ay vade ve yüzde 0.99 faiz fırsatı!

Şehir ve doğayı buluşturan Mesa Çubuklu 28'de sınırlı sayıda konut için 60 ay vade ve yüzde 0.99 fırsatı sunuluyor. Projede tapular hemen teslim ediliyor. 

Mesut Özil ve Amine Gülşe Çubuklu'ya taşındı! Ünlülere komşu oldular!

Çamlıca'da bulunan lüks villalarını tadilat ettiren Mesut Özil-Amine Gülşe çifti, kısa süreliğine ünlülerinde yaşadığı Beykoz Çubuklu'daki bir siteye taşındı.

Tahincioğlu Gayrimenkul'den 120 ay vade ve yüzde 0.79 faiz imkanı!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nidapark İstinye, Nidapark Küçükyalı Büyükada ve Nidakule Küçükyalı projelerinde 120 ay vade ve yüzde 0.79 faiz fırsatı sunuluyor...

Barış Arduç ve Gupse Özay çifti Çubuklu Vadi Evleri'nde villa aldı!

Geçtiğimiz Temmuz ayında dünyevine giren Barış Arduç-Gupse Özay çifti, Çubuklu Vadi Evleri'nden villa satın aldı.

Yağmur Ünal ve Türkan Şoray evinin kapılarını ilk kez açtılar!

Yapımcı Yağmur Ünal ve Türkan Şoray birlikte yaşadıkları Çubuklu’daki villasının kapısını Hello Fashion Homes dergisine açtı.

Acar Vadi Çubuklu etabı satışta!

İstanbul’da 80’li yıllardan beri villa trendine öncülük eden ve yön veren Acarlar Şirketler Topluluğu, Acar Vadi Çubuklu bloklarının satışına başladı.

İstinye ve Çubuklu arası arabalı vapur hattı Haberi

İstinye ve Çubuklu arası arabalı vapur hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile iki yaka arasında alternatif geçişlerin artırılmasına yönelik Çubuklu – İstinye arasında yeni bir arabalı vapur hattı seferi başlatıyor.


Birkaç ay içinde İstinye-Çubuklu arasındaki kurulacak yeni arabalı vapur hattı, günlük yaklaşık 8.000 ila 10.000 aracın deniz üzerinden iki yaka arasında geçişine olanak sağlayacak. 1,1 mil mesafesi bulunan hatta tek yönde 63, her iki taraftan günlük 100'ün üzerinde pik saatlerde ortalama 10 dakikada bir yapılması planlanıyor.



TOPLU ULAŞIMA ENTEGRE


İlk etapta 70-80 araç kapasiteli 3 arabalı vapurla hizmet verilecek hatla, İstanbul Boğazı'nın kuzey bölümü trafiğinin rahatlatılması sağlanacak. Özellikle Maslak, Levent, Sanayi Mahallesi, İstinye'deki iş yoğunluğu dikkate alınarak hazırlanan proje Beykoz, Çubuklu, Kavacık noktalarına kısa sürede erişilmesini sağlayacak. Boğaz ve köprü trafiğine girilmeden deniz yoluyla karşı...