19 / 05 / 2024

İSÜ Mimar Han Tümertekin 2018

İSÜ Mimar Han Tümertekin 2018

İstinye Üniversitesi (İSÜ), birçok uluslararası proje ve ödülün sahibi, dünyaca ünlü mimar Han Tümertekin’i, Topkapı kampusunda öğrencileriyle bir araya getirdi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Halka 330 metrekare ücretsiz konut arsası tahsis edilsin! Mimar Şenol Gökner'den ulusal konut projesi çağrısı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları sık sık gündeme gelmeye başladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu ve 'Ulusal Konut Projesi' ile ilgili çağrı yaptı.

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

Ev hanımlarına müjde! Emeklilik kapısı açıldı! Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir?

Uzun yıllar gündemde olan çalışmayan ev hanımları için emeklilik kapısı açıldı. Son zamanlarda yapılan yeni düzenlemeler ile çalışmayan ev hanımları da emekli olabilecek. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? İşte detaylar...

Mimar Dr.Nihat Şen: Yarısı Bizden Kampanyası'na belediyeler dahil edilsin!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen yaptığı açıklamada yarısı bizden kampanyasına belediyelerin dahil edilmesini gerektiğini söyleyerek, alan bazlı dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlara müjde! Zam ve tazminatla ilgili karar geldi! 

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlar ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu kapsamda, bu statüde olan peyzaj mimarı ve iç mimarlar zam ve tazminat kapsamına dahil edildi. İşte detaylar...

Hanımlar müjde! BİM yeni ay kataloğunda Fakir Luck dik süpürge 649 TL, 3 katlı saklama kabı 89 TL! BİM 3 Mart 2023

BİM 3 Mart Cuma aktüel ürünler kataloğunu duyurdu. Hanımlar müjde! BİM yeni ay kataloğunda Fakir Luck dik süpürge 649 TL, 3 katlı saklama kabı 89 TL! BİM 3 Mart 2023 fiyat listesi...

BİM'de Stanley termos 799 TL! Hanımlar fileleri dolduracak kampanya geliyor! Robot süpürge... 20 Ocak 2023 fiyat listesi

BİM 20 Ocak 2023 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. İndirim kapsamında pek çok ürün uygun fiyatlarla satışa sunulacak. BİM'de Stanley termos 799 TL! Hanımlar fileleri dolduracak kampanya geliyor! Robot süpürge... İşte 20 Ocak 2023 fiyat listesi...

Mimar Al Endülüs İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Al Endülüs İnşaat Limited Şirketi bugün Avcılar'da Mohammed Hasan Al-Janabı tarafından kuruldu.

HalkBank’tan ev hanımlarına sıfır faizli kredi! Devlet kadınlara 100 bin TL verecek…

HalkBank, ev hanımlarına sıfır faizli kredi desteği veriyor. Kadın girişimci kredisi ile birlikte kendi işini kurmak isteyen kadınlara 100 bin TL’ye kadar kredi desteği verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan HalkBank Genel Müdürü Arslan, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İSÜ Mimar Han Tümertekin 2018 Haberi

İSÜ Mimar Han Tümertekin 2018

Tümertekin, ‘’Basitliğin Karmaşıklığı’’ adlı söyleşisinde, en basit örnekten, kullanılan devasa binalara kadar, bir tasarımda en çok etkilendiği noktanın “hakikat” olduğunu vurgulayarak; basit olanı uygulayarak, doğruya ulaşmanın zorluğuna dikkat çekti.  

Asıl zor olan, basiti uygulayarak doğaya ulaşmaktır


İSÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen, ‘’Basitliğin Karmaşıklığı’’ adlı söyleşisine, işlevsel tasarım kavramını genel hatlarıyla anlatarak başlayan Tümertekin, en basit örnekten, kullanılan devasa binalara kadar, bir tasarımda en çok etkilendiği noktanın “hakikat” olduğunu vurgulayarak; basit olanı uygulayarak doğruya ulaşmanın zorluğuna dikkat çekti.  

Yaratıcılığın temeli, doğru diyalogdur

Tümertekin; “Mimari proje tasarımında; doğru soru sorulmadan, doğru cevap verilemez. İşverenin mimardan istediği ve bu bağlamda sürecin nasıl işleyeceği doğru kavranmalı.” dedi.

Birbirinden başarılı ve ünlü yerli, yabancı mimarları konuk edeceğiz

İSÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr....