23 / 07 / 2024

isu Yuvacık Tesisleri açıklama

isu Yuvacık Tesisleri açıklama

Yuvacık Barajı yakınındaki kaçak tesislerle ilgili İSU’dan gelen açıklama şaşırttı. İSU, iddiaları doğruladı ancak tesislerin neden yıkılmadığını açıklayamadı..

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden bir tanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Üsküdar’da yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı!

Kocaeli Üniversitesinin Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Sağlık Tesisleri ve Araştırma Merkezleri açıldı.

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği!

Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu sağlık tesisleri ruhsatlandırılacak!

Türkiye'de özel sağlık kuruluşlarından sonra kamuya ait sağlık kuruluşlarının da ruhsatlandırılması zorunlu hale geliyor...

Çankırı'da inşa edilen eğitim ve sağlık tesisleri mecliste!

2010-2018 yılları arasında Çankırı ilinde inşa edilen eğitim ve sağlık tesisleri ile sosyal ve kültürel tesislere ilişkin soru önerhesi hazırladı. CHP'li Tanrıkulu konuyu meclis gündemine taşıdı...

Başiskele Belediyesi'nden 52.4 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiide yer alan 14 arsayı ihale ile satıyor. İhale 10-11-12 Aralık 2018 tarihinde yapılacak..

Başiskele'de 52.1 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Yuvacık ve Kullar mevkiide yer alan 14 arsa ihale ile satışa sunuyor. İhale 8 Ekim'de gerçekleşecek..

Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile artık Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek...

Başiskele'de 51.9 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiideki 15 arsasını ihale ile satışa sunuyor. Arsaların ihalesi 26 Haziran'da gerçekleşecek...

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üreten Pekdemir İnşaat Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacaklarını açıkladı..

Kocaeli'deki kaçak bungalov evlerin yıkımında gerginlik!

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istenince, arbede yaşandı.

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

isu Yuvacık Tesisleri açıklama Haberi

isu Yuvacık Tesisleri açıklama

Yuvacık Barajı’nın ana su kaynağı olan derenin üzerinde kurulu kaçak tesislerle ilgili İSU’dan şok bir savunma geldi. İSU İsale Hatları ve Havza Koruma Şube Müdürü Sabri Özdemir, dere kenarındaki Karaaslan, Gazi’nin Yeri ve Şelale adlı tesislerin kaçak olduğunu kabul etti. Özdemir, bölgenin baraj havzası ilan edilmesinden sonra kaçak olarak kurulan bu tesislerin neden yıkılmadığı şeklindeki sorumuza yanıt vermekte güçlük çekti.

TESİSLER KAÇAK

Şube müdürü Özdemir, İSU Yönetim Kurulu Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun, tesislerin kaçak olduğu yönündeki kararda imzasının olduğunu kaydetti. Özdemir, 2 yıl önce göreve başladığını belirterek, o dönemde de yıkım kararının bulunduğunu ifade etti. Bir vatandaşın yıkım konusunda sürekli kendilerine yazı yazdığını belirten Sabri Özdemir, “Mevzuatı gayet iyi öğrenmiş” dedi.

YAZMAKTAN BIKTIK

İSU Su Havzaları Koruma Yönetmeliği’nin 6. maddesi...