17 / 05 / 2024

İSU: Yuvacık Tesisleri kaçak!

İSU: Yuvacık Tesisleri kaçak!

Yuvacık Barajı yakınındaki kaçak tesislerle ilgili İSU’dan gelen açıklama şaşırttı. İSU, iddiaları doğruladı ancak tesislerin neden yıkılmadığını açıklayamadı..



Yuvacık Barajı’nın ana su kaynağı olan derenin üzerinde kurulu kaçak tesislerle ilgili İSU’dan şok bir savunma geldi. İSU İsale Hatları ve Havza Koruma Şube Müdürü Sabri Özdemir, dere kenarındaki Karaaslan, Gazi’nin Yeri ve Şelale adlı tesislerin kaçak olduğunu kabul etti. Özdemir, bölgenin baraj havzası ilan edilmesinden sonra kaçak olarak kurulan bu tesislerin neden yıkılmadığı şeklindeki sorumuza yanıt vermekte güçlük çekti.

 

TESİSLER KAÇAK

Şube müdürü Özdemir, İSU Yönetim Kurulu Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun, tesislerin kaçak olduğu yönündeki kararda imzasının olduğunu kaydetti. Özdemir, 2 yıl önce göreve başladığını belirterek, o dönemde de yıkım kararının bulunduğunu ifade etti. Bir vatandaşın yıkım konusunda sürekli kendilerine yazı yazdığını belirten Sabri Özdemir, “Mevzuatı gayet iyi öğrenmiş” dedi.

 

YAZMAKTAN BIKTIK

İSU Su Havzaları Koruma Yönetmeliği’nin 6. maddesi 3.C bendi uyarınca, kaçak yapılar olarak belirlenen yapıların bir an önce yıkılması gerektiğini hatırlattığımız şube müdürü Özdemir, “Haberinizdeki vatandaşın söyledikleri doğrudur. Tesislerin hepsiyle ilgili yıkım kararı var. Bir vatandaşımız sürekli bize başvuru yapıyor. Defalarca yazdık, kendisine, valiliğe, belediyeye yazı göndermekten bıktık. Versin mahkemeye anlatalım olayı” diye konuştu.


Bizim Kocaeli


Geri Dön